Balaštíková (ANO): Rodinné farmy

14.09.2022 7:33

Rodinné farmy, snížení průměrné velikosti české farmy a podpora malých farem: V tomto je dobré srovnat situaci v energetice a v zemědělství: malé zemědělské farmy jsou jako solární panely na střechách obytných domů.

Balaštíková (ANO): Rodinné farmy
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

To je podporovaný trend, každá domácnost by měla šetřit a někde to znamená i budovat si vlastní kapacitu. Nikdo ale kvůli tomu nebude snad rušit Temelín či Dukovany ani Orlickou přehradu, Počerady, Tušimice atd., nebude od těchto velkých elektráren přesouvat peníze k drobným solárním, vodním či větrným elektrárnám! To ale přesně dělá v zemědělství tato vláda!

Velké elektrárny jsou jistota, stabilita celé soustavy, zdroj pro průmyslovou výrobu. Drobné energetické zdroje jsou doplňkem, cestou úspor, jejichž návratnost je přímo úměrná tomu, jak fungují a za jakou cenu prodávají elektřinu ty velké.

Malé farmy by měly mít na trhu své místo, rodinné farmy mohou zpestřit trh, ale trend rozdrobení českého zemědělství na malé farmy je krok zpátky. V koncentraci zemědělské výroby je klíč k vyšší rentabilitě při zachování kvality a v tomto ohledu jsme dál než mnohé západní země. Neměli bychom se o tuto výhodu připravovat!

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…