Bárta: Mýty a realita. Etický kodex VV stojí na vodě a svědectví lháře

27.08.2013 11:39

Etický kodex VV tak, jak jej představila Mladá fronta, resp. Jaroslav Kmenta je naprostý nesmysl, absurdita.

Bárta: Mýty a realita. Etický kodex VV stojí na vodě a svědectví lháře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Jedná se o neexistující dokument, kdy jsou do jednoho textu zkopírované různé velikosti písma, ba dokonce různé fonty. Pan Kmenta jej získal od usvědčeného lháře Jaroslava Škárky, který se předložením falešných důkazů pokusil obalamutit dokonce i soudce Jana Šotta.

Kmenta dokument staví na tom, že si VV měly brát 10% z veřejných zakázek. To je naprostý nesmysl. VV namísto toho podstatnou část peněz daňových poplatníků ušetřily. Mě se na ministerstvu dopravy podařilo snížit ceny staveb o 2,5, resp. 5%, podařilo se mi udělat nákup soli přes internet, kde se ušetřily nemalé prostředky. Radek John na ministerstvu vnitra tendrem na energie ušetřil miliony, Josef Dobeš vyjednal levnější maturity atd. 

Kmenta se dále zmiňuje o existenci imaginární koncepční rady, jakéhosi tajného vedení VV. Zase se jedná o absurditu, kterou koneckonců vyloučila i Karolína Peake a tu asi nikdo nemůže považovat za moji kamarádku.

"Já jsem místopředsedkyní strany, takže nevidím důvod, proč bych měla být členem jakési tajné pololegální skupiny, která řídí stranu. Jestli si představujete, že jsme se scházeli u kulatého stolu a propíchávali tam panenky voodoo s představami, který z našich politických konkurentů je představován touto panenkou, tak opravdu nic takového se nedělo." uvedla v souvislosti Peake.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…