Bartošek (KDU-ČSL): Svojí suverenitu musíme chránit! Koronavirus je zdviženým prstem

16.04.2020 9:53

Pandemie nového typu koronaviru podle poslance a místopředsedy KDU-ČSL Jana Bartoška odhalila v plné síle, jak nebezpečné je spoléhat se na dobrou vůli některých cizích zemí při mezinárodní spolupráci v oblasti výroby strategicky důležitých komodit, vzájemném obchodu a předávání informací.

Bartošek (KDU-ČSL): Svojí suverenitu musíme chránit! Koronavirus je zdviženým prstem
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

„V souvislosti se šířením nákazy novým koronavirem, majícím původ v Číně, si musíme uvědomit, že nic není samozřejmost. Na podobnou věc se nikdy nemůžeme úplně připravit. Teď uděláme opatření, ale v budoucnu nás může překvapit něco jiného a zase si můžeme říkat, jak jsme něco nečekali,“ upozorňuje Jan Bartošek a dodává, že z této zkušenosti je třeba se poučit a ponechat rozhodování o některých strategicky důležitých segmentech života společnosti výhradně v českých rukou.

„Je třeba zachovat vlastní suverenitu a chránit jí. Aktuální situace nám jistě v některých případech otevře oči a změní pohled na nutnost ovládat některé komodity, výrobní procesy a komunikační kanály, tedy nedávat je do rukou jiného státu,“ zdůrazňuje Jan Bartošek. 

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…