Bém: "Pravicová" TOP 09 se v Praze chystá k levičácké nestoudnosti

08.11.2013 5:28

Rada hlavního města Prahy v čele s primátorem Hudečkem opět prokazuje svou nevídanou neschopnost odpovědně se starat o metropoli a život v ní.

Bém: "Pravicová" TOP 09 se v Praze chystá k levičácké nestoudnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

„Pravicová“ strana TOP 09, mezi jejíž programové priority patří vzdělání, se chystá k likvidačnímu, zoufalému a nestoudnému kroku. Ten je spíše než prostředkem pravicové politiky připomenutím poúnorových kroků komunistické strany Československa. Vzhledem k nesmírně diletantskému způsobu hospodaření současného vedení města se tak nějak nedostávají finance. V tomto případě v oblasti školství.

Školy financované z rozpočtu hlavního města Prahy hospodaří buď dobře, nebo špatně. Ty, které hospodaří dobře, jsou schopné spořit do tak zvaných investičních fondů. Z nich se platí to, co jejich škola potřebuje – od základních oprav, přes větší investiční zásahy, až po podporu pedagogické činnosti – a to vše proto, že samospráva jim nedá ani korunu navíc, a pokud jim záleží na tom, jak jejich škola funguje, musí se postarat sami. Pan primátor Hudeček a jeho ansámbl přišel s geniální myšlenkou – nemáme peníze – tak vám polovinu úspor v investičních fondech sebereme. Ti, co se nestarali, nešetřili a nemají nic, tak neutrpí.

Sečteno a podtrženo: Každému rodiči záleží na tom, aby jeho dítě studovalo na místě, které mu poskytne ty nejlepší vzdělávací podmínky. K jejich vytvoření jsou potřeba peníze. Škola, která s nimi umí nakládat a vytvořit si finanční rezervy, už tím dokazuje, že je školou kvalitní. Zcela zdrcující ale je to, že úspěšní a schopní jsou za úspěch potrestáni, a ten, kdo by vás měl chránit, podporovat a kdo vás zřizuje – tedy magistrát, vám zkonfiskuje vaše úspory, protože sám vyrovnaně hospodařit nedokáže. Neúspěšní budou tiše fungovat a žádné sankce nepocítí. Taková školská politika je trestuhodná, nekompetentní, urážlivá a povede pouze k tomu, že úroveň vzdělání bude jen klesat. Stejně tak jako klesá úroveň života v Praze, zásluhou neumětelů, posedlých svými funkcemi.

 Pavel Bém

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Bém

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…