Bém: "Pravicová" TOP 09 se v Praze chystá k levičácké nestoudnosti

08.11.2013 5:28

Rada hlavního města Prahy v čele s primátorem Hudečkem opět prokazuje svou nevídanou neschopnost odpovědně se starat o metropoli a život v ní.

Bém: "Pravicová" TOP 09 se v Praze chystá k levičácké nestoudnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

„Pravicová“ strana TOP 09, mezi jejíž programové priority patří vzdělání, se chystá k likvidačnímu, zoufalému a nestoudnému kroku. Ten je spíše než prostředkem pravicové politiky připomenutím poúnorových kroků komunistické strany Československa. Vzhledem k nesmírně diletantskému způsobu hospodaření současného vedení města se tak nějak nedostávají finance. V tomto případě v oblasti školství.

Školy financované z rozpočtu hlavního města Prahy hospodaří buď dobře, nebo špatně. Ty, které hospodaří dobře, jsou schopné spořit do tak zvaných investičních fondů. Z nich se platí to, co jejich škola potřebuje – od základních oprav, přes větší investiční zásahy, až po podporu pedagogické činnosti – a to vše proto, že samospráva jim nedá ani korunu navíc, a pokud jim záleží na tom, jak jejich škola funguje, musí se postarat sami. Pan primátor Hudeček a jeho ansámbl přišel s geniální myšlenkou – nemáme peníze – tak vám polovinu úspor v investičních fondech sebereme. Ti, co se nestarali, nešetřili a nemají nic, tak neutrpí.

Sečteno a podtrženo: Každému rodiči záleží na tom, aby jeho dítě studovalo na místě, které mu poskytne ty nejlepší vzdělávací podmínky. K jejich vytvoření jsou potřeba peníze. Škola, která s nimi umí nakládat a vytvořit si finanční rezervy, už tím dokazuje, že je školou kvalitní. Zcela zdrcující ale je to, že úspěšní a schopní jsou za úspěch potrestáni, a ten, kdo by vás měl chránit, podporovat a kdo vás zřizuje – tedy magistrát, vám zkonfiskuje vaše úspory, protože sám vyrovnaně hospodařit nedokáže. Neúspěšní budou tiše fungovat a žádné sankce nepocítí. Taková školská politika je trestuhodná, nekompetentní, urážlivá a povede pouze k tomu, že úroveň vzdělání bude jen klesat. Stejně tak jako klesá úroveň života v Praze, zásluhou neumětelů, posedlých svými funkcemi.

 Pavel Bém

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Bém

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Věřitelé nejsou jenom banky nebo finanční instituce

13:09 Nacher (ANO): Věřitelé nejsou jenom banky nebo finanční instituce

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k insolvenčnímu zákonu