Benešík (KDU-ČSL): Rozvolnění jako zbytečná provokace pro občany i pořadatele akcí

10.04.2021 16:02

Komentář na facebookovém profilu k rozvolňování v rámci opatření proti covidu.

Benešík (KDU-ČSL): Rozvolnění jako zbytečná provokace pro občany i pořadatele akcí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KDU-ČSL Ondřej Benešík

Hurá, vláda rozvolňuje!

Zdá se mi ale, že jsou už z toho boje s covidem hodně dlouho zavření ve Strakovce a nějak zapomínají na realitu. Je dobře, že se otevřou menší obchody, že se děti začnou vracet pomalu do školy a že lidé budou moci začít sportovat (i když jak říkal pan ministr, fotbalisté budou muset hrát bez brankářů).

Koho ale napadlo povolit slavnosti, ochutnávky nebo poutě, na kterých venku může být jen 20 lidí a ve vnitřních prostorech jen 10? Byli páni ministři někdy na koštu u nás na Moravě, že by ve sklépku viděli na koštu jen 10 lidí? Nebo na pouti 20 lidí?

Chápu, že situace ještě není natolik dobrá, abychom si mohli dovolit vše. Nikdo z nás nechce, aby přibývali mrtví a rostly počty hospitalizovaných. Takové "povolování" mi ale přijde jen jako alibismus a zbytečná provokace jak pro občany, tak pořadatele těchto akcí.

Páni ministři, pane premiére, buďte k lidem upřímní. Nevoďte je za nos, neřešte PR, ale buďte k lidem upřímní, zvlášť v této době. Takové PR výstřelky totiž nejsou cestou k návratu do normálního života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi