Celý (KDU-ČSL): Aquapark Vyškov loni přilákal přes čtvrt milionu návštěvníků

28.01.2023 16:50

Přes 263 tisíc návštěvníků. Takovým číslem se za uplynulý rok může pochlubit vyškovský aquapark. Dosáhl na nejvyšší návštěvnost za posledních třináct let. Město i pro letošek plánuje další investice.

Celý (KDU-ČSL): Aquapark Vyškov loni přilákal přes čtvrt milionu návštěvníků
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

Roky 2020 a 2021 byly výrazně ovlivněné koronavirem, kdy podobné provozy zažívaly velmi obtížnou situaci. Čísla předpandemického roku 2019 hovoří o tom, že do krytého a venkovního bazénu přišlo o víc než 10 tisíc návštěvníků méně než v loňském roce. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí
„Máme samozřejmě radost. Aquapark láká všechny věkové kategorie: zájemce o aktivní relaxaci i všechny ty, již se starají o své zdraví a chtějí se pravidelně hýbat. Přes čtvrt milionu návštěvníků je výborné číslo,“ ocenil místostarosta Vyškova Roman Celý.

Provozování areálu není rozhodně levnou záležitostí, už jenom nezbytné opravy technologií spolknou každoročně vysokou částku. „Na druhou stranu z každoročních investic nejvíc těží místní. Kvalifikovaný odhad hovoří o tom, že z osmdesáti procent areál slouží návštěvníkům z Vyškova a blízkého okolí,“ připomněl.

Zatímco rok 2021 znamenal letní premiéru po důkladné rekonstrukci venkovního areálu za 57 milionů korun, ani v loňském roce radnice nelenila. Zkvalitnění služeb pro plavce se dočkaly vnitřní prostory. „Zatraktivnění představuje nová vířivka. Vedle ní pak stojí masážní Kneippův chodník, který využívá střídání studené a teplé vody. Nad plaveckými drahami zároveň došlo k výměně světel,“ vyjmenoval místostarosta.

Vedení atrakce upozorňuje, že do každého koupaliště je potřeba investovat, i když lidé nepřijdou. „Léto a počasí nedokážeme ovlivnit. Na lidi často hodně působí předpovědi počasí z médií a od nich se zájem odvíjí. Loňské vysoké číslo ale tvoří zejména návštěvnost krytého bazénu, konkrétně šlo o 222 tisíc lidí. Těší nás, že služby, které nabízíme, návštěvníci víc než dvacet let dokáží ocenit. Navíc trávení volného času už dávno není pouze o koupalištích, jen na jihu Moravy v posledních letech vyrostla spousta lákadel. Mluvím o zábavně-naučných parcích v podobě bludišť, trampolínových center a podobných atrakcí, přesto se nám daří klientelu udržet,“ potěšilo Jaroslava Hastíka, ředitele Správy majetku města Vyškova, pod kterou aquapark spadá.

V letošním roce je podle jeho slov naplánované pokračování postupné obměny vzduchotechniky a výměna výtahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…