Česká suverenita - sociální demokracie: Neschopnost vlády zavinila odchod dalšího průmyslového závodu z Moravskoslezského kraje

18.01.2024 10:21 | Tisková zpráva

Již mnoho měsíců upozorňuje vedení firmy ArcellorMittal na snižování objemu výroby, které může vést vedení koncernu k odchodu z České republiky.

Česká suverenita - sociální demokracie: Neschopnost vlády zavinila odchod dalšího průmyslového závodu z Moravskoslezského kraje
Foto: ČSSD
Popisek: Česká suverenita sociální demokracie - logo

„Nezaznamenal jsem žádnou snahu naší vlády ani ministerstva průmyslu hledat řešení, jak výrobu, a tím řadu pracovních míst u nás na severu, kde je situace se zaměstnaností čím dál tím horší, v Moravskoslezském kraji udržet,“ řekl předseda ČSSD v kraji exsenátor Petr Gawlas.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26570 lidí

„Přitom padesát zrušených pracovních míst znamená padesát rodin, které budou čelit existenční nejistotě,“dodal bývalý poslanec Adam Rykala místopředseda krajské organizace ČSSD.

„Už opět vidíme, jak vláda naprosto nereaguje na postupující kolaps našeho průmyslu, který byl dlouhá léta vlajkovou lodí naší ekonomiky. Místo dotací na udržení pracovních míst nakupujeme zbraně pro Ukrajinu. Moravskoslezský kraj je holt moc daleko od teplých ministerských kanceláří v Praze a problémy dělníků naši koalici nezajímají. Nejsou totiž důležité pro bruselské úředníky, kterým naše vláda tak horlivě poklonkuje,“ přidal expremiér ing. Jiří Paroubek.

„Proto musíme v krajských volbách výrazně uspět a navýšit počet našich zastupitelů v kraji, abychom mohli zastavit devastaci průmyslu našeho kraje,“ dokončil Petr Gawlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…