Czernin (TOP 09): Prosím, abyste se svého volebního práva nevzdali

21.01.2023 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k druhému kolu prezidentských voleb

Czernin (TOP 09): Prosím, abyste se svého volebního práva nevzdali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Téměř polovinu svého života jsem prožil za komunismu. Demokratické volby jsem poprvé na vlastní kůži zažil až ve chvíli, kdy mi bylo skoro třicet. Pokaždé, když kráčím k volební urně, cítím jakou máme ve volbách my Češi výsadu. Co by za ni dokonce dali i v některých jiných evropských státech, třeba v Bělorusku?

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28716 lidí

Proto vás prosím o to, abyste se svého volebního práva nevzdali, ačkoliv váš kandidát třeba v prvním kole neuspěl. Nemůžete-li volit u vás doma, nezapomeňte na to, že i tentokrát si můžete na svém úřadě zažádat o voličský průkaz. Nicméně, dejte si dobrý pozor na termíny. Poštou nebo elektronicky musela být žádost na úřad doručena nejpozději 20. ledna do 16 hodin. Osobně je možné zařídit si jej až do 25. ledna, a to opět do 16 hodin.

O volby nepřijdete, ani pokud vás zrovna trápí nemoc. U volební komise si můžete zažádat o to, aby vám její členové přinesli hlasovací urnu. Máte-li nařízenou izolací kvůli covid-19, můžete volit z auta u drive-in stanovišť nebo si na krajském úřadě objednat zvláštní přenosnou schránku.

Abych nezapomněl. Na rozdíl od prvního kola byste hlasovací lístky doma ve schránce hledali marně. Dá vám je až vaše komise. Volební místnosti budou otevřeny v pátek 27. ledna od 14 do 22 hodin a v sobotu 28. ledna od 8 do 14 hodin.

Mimochodem, proběhlo také druhé kolo Studentských prezidentských voleb. Volby se samozřejmě konaly také na Lepařově gymnáziu v Jičíně, kam se 23. ledna chystám na debatu a už se teď se na všechny dotazy studentů moc těším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…