Decroix (ODS): Pěstounská péče je tou správnou cestou pro většinu dětí

21.09.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pěstounské péči.

Decroix (ODS): Pěstounská péče je tou správnou cestou pro většinu dětí
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Cílem všech je, aby dítě mělo či našlo láskyplný domov. Jsou a vždy budou bohužel děti, jejichž zdravotní či psychický stav je takový, že jiná než profesionální péče je těžko představitelná. Jsou rodiny, které jsou vděčné za to, že mají takovou zdravotní či paliativní péči pro své děti k dispozici. Zařízení ale bohužel pečuje také o mnoho dětí, na jejichž stavu se podepsali jejich vlastní rodiče. To je pro mne těžké unést. Na straně druhé jsem vděčná, že se jim péče dostalo.

Pěstounská péče je tou správnou cestou pro většinu dětí. Ale pro některé možná není. Zařízení, která se těmto složitým osudům věnují, mají můj ohromný obdiv.

Až kolem vás půjde vychovatelka s dítětem na kšírech, nesuďte ji, prosím. Třeba je to jediná cesta, jak kloučkovi, kterému v ranném dětství někdo hodně ublížil, zachránit život, aby neutekl pod první auto.

Na fotce s usměvavou paní ředitelkou Dětského centra Jihlava (nový název pro kojeňák) a lékařkou, paní Rýglovou. Až někdy budou udělovány nějaké medaile za neviditelný ale nedocenitelný přínos společnosti, vzpomeňme si na ni. Stejně tak jako na všechny pečovatele, psychology a další zaměstnance těchto zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…