Felcman (Zelení): Protahování tendru na bazén je důsledek chyb náměstka Židka

12.12.2023 4:30 | Tisková zpráva

Rada města Liberec rozhodla o další úpravě zadávací dokumentace a prodloužení lhůty na podání nabídek v tendru na opravu bazénu.

Felcman (Zelení): Protahování tendru na bazén je důsledek chyb náměstka Židka
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Stalo se tak na základě námitek k diskriminačním požadavkům na kvalifikaci bazénového technologa. Tyto námitky byly ale uplatněny poprvé už v srpnu, náměstek Židek je až doposud odmítal.

Požadavky na kvalifikaci personálu stavební firmy byly uchazeči ve výběrovém řízení napadány od samotného počátku. Nejvíce byly uplatňovány námitky vůči požadavkům na osoby odpovídající za bazénovou technologii, a to hned 5 námitek uplatněných mezi 23. srpnem a 17. říjnem.  Servítky si nebral např. podatel dotazu č. 10, když požadavky hodnotil takto:

„Zadavatelem uvedená kombinace požadavků na technologa a zároveň dodavatele tobogánů (navíc tolik specifické, jako je realizace tobogánu s nástupem a dojezdem uvnitř bazénové haly a částí tobogánu vně budovy) je absurdní a diskriminační, kterou plní pouze omezený počet dodavatelů (ne-li jediný).“

„Už v září jsem upozorňoval v komisi pro veřejné zakázky, že jsou zde velice závažné pochybnosti ohledně toho, jak byly kvalifikační požadavky nastaveny. Ze strany náměstka Židka (ODS) jsem byl odbýván. Na konci září jsem se svými podněty vystoupil i na jednání zastupitelstva. Následně, až v říjnu, konečně zareagovala Rada města a zadávací podmínky upravila,“ vysvětluje Jindřich Felcman, opoziční zastupitel za Zelené / LOL.

Na základě úpravy z října byla lhůta prodloužena do prosince. Nyní dochází k další úpravě požadavků na bazénového technologa, neboť bylo ze strany Rady města zjevně shledáno, že provedená úprava nebyla dostatečná. Škrtají se tak další požadavky na bazénového technologa a lhůta se prodlužuje do 6. února. J. Felcman vysvětluje příčiny enormního zdržení:

„Celé toto zdržení má jedinou příčinu. Zadávací dokumentace na opravu bazénu byla náměstkem Židkem připravována naprosto netransparentně. Za celou dobu jsem od něj nedostal jasnou odpověď, kdo konkrétně velmi specifické kvalifikační požadavky formuloval, zda byly použity jako vzor nějaké jiné zadávací dokumentace, zda byl proveden průzkum trhu, ve kterém se možnosti stavebních firem ověřili. Nyní už zjevně došla trpělivost i Židkovým kolegům z Rady města. Námitky, které od srpna Židek zamítal, jsou tak nyní akceptovány.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…