Filip (KSČM): Strach zakrývají lží

14.04.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním slibům a programovému prohlášení vlády Petra Fialy

Filip (KSČM): Strach zakrývají lží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Vždycky platilo, že pravda vyjde najevo. Jako olej na vodu. To jen současná vláda si myslí, že jejich lži jim vydrží celé čtyři roky.

Opravdovou ránu předvolebním slibům a vládnímu prohlášení dal Z. Stanjura, když navrhl zvýšení sazeb DPH. Chápu, že má strach se postavit před lidi a do očí jim říct, my jsme vám lhali a daně zvýšíme. Ze strachu tedy nenavrhuje zvýšit přímé daně a bude argumentovat tím, že daně fyzických a právnických osob nezvýšil.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí

To ani udělat nemůže, protože by pravděpodobně musel jednat o daňových pásmech a vyšším ziskům zvýšit procento zdanění, a tak sáhnout na daně nadnárodních korporací, bank a těch nejbohatších lidí. Omlouvat to bude tím, že by mu to hned vrátili daňovou optimalizací. Takže zvyšuje nepřímé daně, které jsou nejkrutější pro nízkopříjmové skupiny obyvatel. Ti se ani nemohou bránit, protože si základní životní potřeby prostě pořídit musí, ať už jde o vodné, stočné, elektřinu, potraviny a další nezbytné věci.

A tak bude Z. Stanjura dál za podpory slouhovských médií tvrdit, že hledá řešení na vyrovnání státního rozpočtu, který nakrmil v příjmech z inflačních peněz, předražené energie, plynu, benzinu a nafty a rozházel ve výdajích za věci, které příští příjmy nepřinesou. To, že roztáčí další inflaci, mu zřejmě nedochází. Nebo to dělá schválně jako past na vládu příští, v které nebude. Ať je to tak nebo tak, je jasné, že jejich postup je přímo nechutný bizár. Hazardu snížíme daně a obereme dál dolních deset milionů včetně důchodců, kterým už snížil valorizaci.

A hanba je zatím nemlátí. Všeho do času.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…