Gregorová (Piráti): Ruské řádění na Ukrajině nezná letní prázdniny

01.09.2023 16:21 | Tisková zpráva

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová hostí v prostorách Evropského parlamentu unikátní výstavu fotografií vyobrazujících následky pustošení Ukrajiny ruskými vojsky. Smyslem výstavy je připomenout realitu, které čelí ukrajinský národ.

Gregorová (Piráti): Ruské řádění na Ukrajině nezná letní prázdniny
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Markéta Gregorová (Piráti) v pořadu Partie.

„Pohled na stovky aktuálních fotografických záznamů řádění ruské armády na Ukrajině mnou otřásl. Domnívám se, že připomenutí trvající každodenní reality ukrajinského lidu pod ruskou agresí je cenné právě v letních měsících, které máme tendenci vnímat jako ‚okurkovou sezónu‘. Stateční Ukrajinci a Ukrajinky, kteří nasazují své životy v obraně své země, ani letos žádnou letní dovolenou nemají,“ vysvětluje Pirátka Gregorová motivy uspořádání výstavy, kde je vystaveno přes 80 fotografií.

Na výstavě se podílejí organizace Team4Ukraine a Maidan Monitoring Information Center. Slavnostní otevření výstavy se konalo v prostorách Evropského parlamentu ve středu 30. srpna. Zahájení se zúčastnili zástupci obou spolupořadatelů, kteří představili příběhy fotografií i práci obou organizací.

„Zprostředkovat probíhající tragédii ukrajinského lidu je to nejmenší, co můžeme nyní dělat. Vědomí, že jejich spojenci napříč evropskými národy jejich utrpení vidí i v čase, kdy se může zdát, že ruskou agresi v médiích nahradily dovolenkové reportáže, je důležitým signálem, že na ně nezapomínáme a jsme připraveni jim dál pomáhat s vyhnáním ruského agresora, potrestáním pachatelů válečných zločinů i následnou obnovou jejich země,“ uzavírá Gregorová.

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

TO JSOU ONI CO PSALI A VOLALI , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRoza , 01.09.2023 16:41:05
"PUSŤTE NÁS NA NĚ " a na koho ??? .. když sami mají asi 44 různých poradců / náměstků / na ministerstvech .... .. asistentů snad také tolik prý všichni jsou placeni naší státní KASOU .... pokladnou pokladů naší země ..... .. je to dost divoké .. že ??

|  7 |  0

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…