Havel (STAN): Spolky jsou silou, která spojuje

15.08.2023 7:06 | Tisková zpráva

Každý dobrý starosta ví, jak důležitou roli hrají v životě obce nebo města spolky. A také každý dobrý starosta o ně pečuje. U nás v Pištíně máme celkem 11 spolků a bez jejich aktivit bychom si nedokázali život ani představit, zdůrazňuje starosta Pištína a předseda STAN v Jihočeském kraji Jaroslav Havel.

Havel (STAN): Spolky jsou silou, která spojuje
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Spolky a sdružení jsou srdcem naší společnosti. Přinášejí do našich životů radost, zábavu a kulturní obohacení. Díky nim máme možnost zapojit se do různých aktivit a akcí, které nás spojují a posilují naše vzájemné vztahy,“ zdůraznil pištínský starosta.

Každý spolek a sdružení má své jedinečné poslání a nabízí různé příležitosti. Rozvíjejí naši tělesnou kondici a podporují zdravý životní styl, obohacují uměním a tradicemi a v neposlední řadě se věnují různým charitativním činnostem a dobrovolnické práci. Pomáhají těm, kteří to potřebují.

„Tato pestrost místních spolků a sdružení nás spojuje a vytváří silnou a živou komunitu. Vzájemná spolupráce a podpora jsou klíčové pro udržení a rozvoj. Díky nim máme možnost poznávat nové věci, rozvíjet své zájmy a přispívat k pozitivní atmosféře v našem okolí. Zároveň je důležité si uvědomit, že místní spolky a sdružení neexistují samy o sobě. Jsou to dobrovolníci a nadšenci, kteří věnují svůj čas a energii tomu, aby místo, kde žijeme, bylo ještě lepší k životu. Jejich práce je hodnotná a neocenitelná, a proto bychom měli projevit vděčnost a podporu těmto dobrovolníkům,“ zdůraznil Havel.

Zdůraznil také, že tradiční spolky pořádají i netradiční akce. Například dobrovolní hasiči a baráčníci Pištína připravují lidovou zábavu spojenou s koncem sklizní Konopickou, dobrovolní hasiči z Češnovic připravují soutěž o Soudek a váleček a baráčníci zdobí velikonoční břízky. Netradiční spolek Pištínské Baletky pořádá pro podobné spolky v kraji akci s charitativním podtextem Slet baletek. „Všechny tyto aktivity obec Pištín významně podporuje a podílí se na jejich přípravě,“ dodal předseda Havel.

Zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…