Hejtman Červíček: Pověřené školy se starají o děti rodičů krizových profesí

28.02.2021 8:39

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček ve spolupráci s obcemi s regionu pověřil 41 škol a školských zařízení v kraji, které budou pečovat o děti rodičů zařazených do složek IZS a dalších krizových profesí.

Hejtman Červíček: Pověřené školy se starají o děti rodičů  krizových profesí
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Ty stanovila vláda České republiky na základě vyhlášení nového nouzového stavu. Péče bude zajištěna pro děti ve věku od 2 do 10 let. Z rozhodnutí vlády jsou pro prezenční vzdělávání školy uzavřeny, výuka nadále probíhá distanční formou. V provozu nebudou ani mateřské školy.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

„Musím poděkovat a velice zdůraznit, že si nesmírně vážím práce všech zaměstnanců ve školách, které jsem po dohodě s vedením měst pověřil proto, aby se postarali o děti  rodičů těch profesí, které nutně potřebujeme ke zvládnutí pandemie. Jejich nepřítomnost na pracovišti by při už tak maximálně zatíženému personálu v nemocnicích, sociálních zařízení, ve složkách integrovaného záchranného systému i v  dalších krizových profesí vážně ohrozila jejich chod tolik potřebný ke zvládnutí pandemie,“ říká hejtman Martin Červíček, který přivítal změnu věkového složení dětí, a to již od dvou do deseti let.

Pověřené školy zpravidla fungují převážně v době, kterou si zaměstnavatelé domluví  na základě požadavků dotčených zaměstnavatelů a po dohodě rodičů s vedením školy. Ve všech určených zařízení mají děti zajištěno stravování zdarma. Maximální počet ve skupinkách je třicet dětí ve věku od dvou do deseti let. Pověřená zařízení podle svých možností pomáhají školákům zajistit i distanční výuku.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.