Hejtman Grolich: Kraj podpoří hodinu sportu zdarma pro školáky i prvoligové sportovce

05.11.2021 10:06 | Tisková zpráva

Brněnští hráči curlingu soutěžící v 1. lize, házenkářky z Ivančic nebo stolní tenistky z MSK Břeclav. Jihomoravští zastupitelé dnes (4. listopadu 2021) schválili dotaci pro celkem 33 vybraných spolků a klubů, jejichž družstva dospělých reprezentují kraj v nejvyšší nebo druhé nejvyšší celostátní soutěži či interlize. Jde o podporu v celkové výši 14 970 100 korun.

Hejtman Grolich: Kraj podpoří hodinu sportu zdarma pro školáky i prvoligové sportovce
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Schválením prošla i podpora regionálního sportu, včetně projektu „Sport ve školách 2021/22“, na které dá kraj dalších 280 tisíc korun. Peníze poslouží žákům posledních ročníků mateřských a prvního stupně základních škol v okresních či dalších městech, aby si vyzkoušeli vždy hodinu sportu v areálu školy zdarma. „Každý měsíc si můžou vyzkoušet jiný sport pod vedením zkušených trenérů a pak se rozhodnout, čemu se chtějí v budoucnu věnovat víc,“ vysvětlil hejtman Jan Grolich. Projekt poběží do konce června 2022.

Krajští zastupitelé zároveň schválili i 16 milionů korun pro příští rok: na projekty žádající o dotaci z otevřené výzvy Národní sportovní agentury. Projekty se týkají sportovního zázemí. Patří mezi ně třeba rekonstrukce fotbalového hřiště MFK Vyškov, nadstavba zázemí a rozšíření kapacity krytých tenisových dvorců SKT Tišnov, nebo dostavba areálu loděnice TJ Rapid Brno. Žadatelům, kteří splní podmínky, může kraj proplatit až deset procent z celkových nákladů.

U příležitosti zimních olympijských her v Číně, které se uskuteční od 4. do 20. února 2022 v Pekingu, se bude konat i olympijský festival v Brně. I tuto sportovní aktivitu plánuje Jihomoravský kraj podpořit. „Počítáme s částkou deset milionů korun. Už letní olympijský festival ukázal, že je to správná cesta, jak motivovat děti nejen k pohybu, ale hlavně k lásce ke sportu,“ vyzdvihl hejtman Jan Grolich.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu