Hejtman Hašek: Připadá mi to jako podraz a politická provokace dua Vokřál a Hollan. Koalice rozfrcala miliardy

15.12.2015 21:18

Reakce hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška na dnešní jednání Rady města Brna ohledně podpory kultury od Jihomoravského kraje ve výši 120 milionů korun:

Hejtman Hašek: Připadá mi to jako podraz a politická provokace dua Vokřál a Hollan. Koalice rozfrcala miliardy
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

S vedením Brna se vedení kraje sešlo opakovaně, s primátorem se vidím každý týden, žádný takový požadavek do dneška Brno nevzneslo a nenárokovalo. Přijde mi to 2 dny před schvalováním krajského rozpočtu jako podraz a politická provokace dua Vokřál, Hollan související s krajskými volbami.

Daňové příjmy Brna jsou dvojnásobné proti kraji, v deficitním rozpočtu města, kde nová koalice rozfrcala miliardu úspor bývalého sociálnědemokratického vedení Brna, bohužel neodpovídá těmto příjmům výdajová stránka města i v městskou koalicí halasně proklamovaných prioritách - např. podpoře vědy, výzkumu a inovací, podpoře přímých leteckých linek na letišti Brno-Tuřany či podpoře GPČR. Brno je součástí IDS, jako jediné však nemusí platit 50 Kč na občana, od vzniku IDS už takto ušetřilo přes 200 milionů Kč.

Naopak díky pomoci kraje čerpá Brno stovky milionů korun pro Dopravní podnik města Brna, jiné kraje tyto peníze daly na regionální vlaky. Předchozí výčet jasně ukazuje, jaké pokrytectví předvedli brněnští radní 2 dny před hlasováním o rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2016, přestože Hollanovi kámoši už letos Ježíška oslavili při schvalování rozpočtu Brna. Pokud má Rada Brna zájem o seriózní rozpočtovou debatu s krajem, povedeme ji v budoucnu napříč všemi resorty, s dostatečným předstihem a kvalifikovanými argumenty.

 

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…