Hejtman Krkoška: S velkým znepokojením sleduji dění v huti Liberty Ostrava

23.10.2023 21:03 | Tisková zpráva

Vyjádření hejtmana Moravskoslezského kraje k odstavení vysoké pece společnosti Liberty Ostrava

Hejtman Krkoška: S velkým znepokojením sleduji dění v huti Liberty Ostrava
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jan Krkoška

S velkým znepokojením sleduji dění v ostravské huti Liberty Ostrava. Odstavení provozu poslední vysoké pece totiž může mít významné dopady na životy zaměstnanců této společnosti, ale i firem na Liberty navázaných. Ztráta pracovních míst pro stovky, ne-li tisícovky lidí by ovlivnila ekonomickou i sociální situaci v našem kraji.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31658 lidí

Proto důrazně vyzývám vedení společnosti, aby své další kroky v této situaci činilo s maximální zodpovědností a empatií vůči svým zaměstnancům, ale i regionu, jehož je historicky součástí. Historie společnosti Liberty Ostrava se začala psát před více než 80 lety, s jejím chodem spojilo své životy několik generací našich obyvatel, proto se tak hlasitě a bolestně ozývají jejich obavy. Věřím, že vedení společnosti intenzivně hledá nejoptimálnější řešení, které pomůže zefektivnit fungování Liberty Ostrava, a přitom bude minimalizovat negativní dopady na pracovní místa a s tím i komunitu našeho kraje.

Zachování stability našeho kraje je nesmírně důležité i kvůli transformaci, kterou prochází. Od těžkého průmyslu postupně odkláníme směrem k inovacím a nejnovějším technologiím, přesto jsme si vědomi toho, jak důležitou roli v našem rozvoji těžký průmysl sehrál, a že svým způsobem naší součástí navždy zůstane. Věřím, že další vývoj v Liberty Ostrava s ohledem na vše zmíněné bude směřovat k dalšímu rozvoji, nikoli pádu této společnosti, která náš kraj a jeho historii po desetiletí intenzivně formovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…