Hejtman Kuba: jihočeská vesnice je fenomén, Doudleby svou Zlatou stuhu řádně oslavily

19.08.2023 20:03 | Tisková zpráva

Do třetice všeho dobrého. Po Modré stuze z roku 2019 a Zelené stuze z roku 2022 získala obec Doudleby na Českobudějovicku Zlatou stuhu a zároveň i postup do celostátního finále soutěže Vesnice roku.

Hejtman Kuba: jihočeská vesnice je fenomén, Doudleby svou Zlatou stuhu řádně oslavily
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje

V pátek 18. srpna se na doudlebském „Čapáku“ konalo slavnostní předávání cen krajského kola. Oceněny byl všechny obce, které v letos zabodovaly. Hlavní pozornost ovšem patřila Doudlebákům. Gratulovat přijel i hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

„Jihočeský kraj je vesnicemi a tím, jak se o ně lidé starají, jak v nich žijí, velmi specifický. To jihočešství se právě tady projevuje. Být v Doudlebech má pro mě i osobní rozměr, protože já jsem tady kousek na Malši na chatě vyrostl, trávil jsem tady každé prázdniny. Takže ta cesta dneska ve mě vyvolávala řadu milých vzpomínek. A samozřejmě chci využít téhle příležitosti nejen poblahopřát Doudlebákům, kteří vyhráli, ale taky poblahopřát a poděkovat všem, kteří se o naše jihočeské vesnice starají a uspěli v téhleté soutěži,“ řekl jihočeský hejtman po předání Zlaté stuhy.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23347 lidí

Na podiu nechyběl ani náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro rozvoj venkova Pavel Hroch: „Dnes si v Doudlebech užíváme krásný, historický den. Ocenění, které tady dnes předáváme je skutečně to nejvyšší možné, jaké může vesnice v Jihočeském kraji dostat. Držím jim palce v celostátním kole, které se bude konat 16. září v Luhačovicích.“

Do letošního 27. ročníku této soutěže se přihlásilo celkem 18 obcí. Z toho šest z Českobudějovicka, pět ze Strakonicka po dvou z Písecka, Prachaticka a Táborska, a jedna z Českokrumlovska. Doudleby získaly titul za realizaci zásadních investičních a infrastrukturních projektů v obci, za environmentální výchovu mládeže a občanů ve spolupráci se základní a mateřskou školou a za udržování folklorních tradic Doudlebska spolu s bohatým společenským a kulturním životem v obci.

První místo si Doudleby zasloužily také za začlenění dětí a mládeže do života vesnice a rozvíjení venkovské pospolitosti. V neposlední řadě pak za dlouhodobou koncepční práci v oblasti životního prostředí a péči o významné prvky historické krajiny. Vysazení alejí, vybudování ptačí stezky a založení květnaté loučky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…