Hejtman Půta: Vyloučení uchazečů ze zadávacího řízení na Veřejnou zakázku

15.08.2014 9:05

Reakce Libereckého kraje ke Společnému vyjádření společností ČSAD Slaný a.s. a ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. k článku „Liberecký kraj vyloučil z tendru na dopravu tři uchazeče“ zveřejněného v médiích dne 13. 8. 2014

Hejtman Půta: Vyloučení uchazečů ze zadávacího řízení na Veřejnou zakázku
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Liberecký kraj, jako zadavatel veřejné zakázky „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“ (dále jen „Veřejná zakázka“) rozhodl dne 12. 8. 2014 o vyloučení uchazečů ČSAD Slaný a.s., ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. a Busline a.s. ze zadávacího řízení na Veřejnou zakázku. Liberecký kraj vyloučil uvedené uchazeče ze zadávacího řízení v souladu s § 76 odst. 6 zákona o veřejných zakázkách. Důvodem pro vyloučení byla skutečnost, že nabídky uvedených uchazečů byly v rámci procesu posouzení nabídek hodnotící komisí vyřazeny.

K vyřazení nabídek ČSAD Slaný a.s., ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. a Busline a.s. hodnotící komisí došlo z důvodu, že hodnotící komise shledala, že nabídkové ceny uvedených uchazečů jsou mimořádně nízké a současně posoudila zdůvodnění nabídkových cen poskytnuté uvedenými uchazeči jako neopodstatněné. Posouzení problematiky mimořádně nízké nabídkové ceny je ve výlučné kompetenci hodnotící komise (tuto problematiku dle zákona o veřejných zakázkách neposuzoval Liberecký kraj).       

Pokud hodnotící komise při posuzování nabídek vyřadí některou z nabídek, musí zadavatel (Liberecký kraj) dle § 76 odst. 6 zákona o veřejných zakázkách vyloučit uchazeče, jehož nabídka byla vyřazena. Liberecký kraj tedy musel uchazeče ČSAD Slaný a.s., ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. a Busline a.s. ze zadávacího řízení na Veřejnou zakázku vyloučit. Jakýkoli jiný postup Libereckého kraje zákon o veřejných zakázkách nepředpokládá.

Zákon o veřejných zakázkách umožňuje vyloučeným uchazečům podat proti rozhodnutí o vyloučení námitky a tím dosáhnout přezkumu rozhodnutí Libereckým krajem. Liberecký kraj se bude případnými námitkami uchazečů podrobně a odpovědně zabývat. Vyjádření společností ČSAD Slaný a.s. a ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. považuje Liberecký kraj za předčasná. Dokud nejsou uchazeči vyčerpány veškeré instituty pro přezkum rozhodnutí o jejich vyloučení, nelze rozhodnutí o jejich vyloučení považovat za nezvratné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…