Hejtman Schrek: Dvouleté úsilí a důsledná vytrvalost se vyplatily

27.03.2024 6:23 | Ze sítí

Oznámení na svém veřejném facebookovém profilu o vyplacení krajských finančních prostředků, zadržených v Sberbank

Hejtman Schrek: Dvouleté úsilí a důsledná vytrvalost se vyplatily
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

Viděl někdy někdo z vás, jak ve skutečnosti vypadají dvě a půl miliardy korun? Já se tedy přiznám, že nikoho takového včetně sebe neznám. Každopádně tahle suma, přesně 2 396 388 595,97 korun, doputovala minulý týden na krajský účet od insolvenční správkyně. Jedná se o celou částku, která nám byla více než před dvěma lety ve Sberbank zadržena. plus část zatím přiznaných úroků ve výši 27 milionů korun.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41434 lidí

Zajímá vás, co by se za tyto peníze dalo pro náš kraj nakoupit? Tak třeba přesně 555 nových sanitek pro naší zdravotnickou záchranou službu. Ale tolik jich samozřejmě nepotřebujeme. Navíc jsme skoro celý vozový park naší záchranky nedávno obnovili díky evropským dotacím.

Peníze ze Sberbank využijeme k financování připravovaných investičních projektů. Můžeme za ně postavit třeba nový geriatrický pavilon v Nemocnici Jihlava, nový most přes řeku Sázavu ve Světlé nad Sázavou, anebo úplně novou budovu speciální školy pro děti v Třebíči. Každopádně je to moc dobrá zpráva pro celý Kraj Vysočina.

Naše dvouleté úsilí a důsledná vytrvalost se vyplatily. Poděkování náměstku pro finance Miroslavu Houškovi a jeho ekonomickému týmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!