Hejtman Schrek: Ocenění Mosty budou předány v květnu na Vysočině

06.11.2023 6:29 | Tisková zpráva

Národní rada zdravotně postižených ČR vyhlásila další, v pořadí už 21. ročník, cen MOSTY.

Hejtman Schrek: Ocenění Mosty budou předány v květnu na Vysočině
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

„Cena je pravidelně udělována za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch osob se zdravotním postižením. Návrhy na udělení ceny je možné zasílat až do konce letošního roku. Výsledky budou slavnostně vyhlášeny 23. května 2024 v Jihlavě. Partnerem 21. ročníku udílení cen MOSTY je Kraj Vysočina,“ informoval hejtman Kraje Vysočina a předseda Komise pro sociální oblast Asociace krajů ČR Vítězslav Schrek.

Nominace za mimořádné aktivity jsou přijímány do čtyř kategorií – cena pro instituce veřejné správy, cena pro nestátní subjekt, cena pro osobnost a zvláštní cena. „Posuzování návrhů v každé kategorii pak probíhá ve dvou kolech. Poprvé se na Vysočině, konkrétně ve Žďáře nad Sázavou, slavnostní předání ceny MOSTY konalo v roce 2013, slavnostní ceremoniál se do regionu vrátil v roce 2018, kdy se předávalo v Třebíči,“ doplňuje radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jan Tourek.

Kraj Vysočina získal mimo jiné nominaci na udělení ceny MOSTY 2019, a to za podporu osob s poruchou autistického spektra a rodin, které pečují o děti s touto poruchou nebo v roce 2004 za grantový program Vysočina bez bariér.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii