Hejtman Šimek: Hasiči budou balíčky distribuovat o víkendu do obcí

18.04.2020 9:10

V pátek 17. dubna se sešel krizový štáb Jihomoravského kraje pod vedením hejtmana Bohumila Šimka.

Hejtman Šimek: Hasiči budou balíčky distribuovat o víkendu do obcí
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

Kromě aktuálních informací krajské hygienické stanice o epidemiologické situaci v regionu byl štáb informován jednotlivými složkami IZS a náměstky Markem Šlapalem a Romanem Hanákem o situaci v sociální oblasti a oblasti dopravy.

„Dnes budou zaměstnanci našeho úřadu pracovat na přípravě balíčků pro praktické lékaře a lékaře pro děti a dorost, které budou obsahovat ochranné prostředky a rychlotesty pro testování k ukončení karantény. Celkem rozdělíme 16 tisíc respirátorů, 81 tisíc párů rukavic, 8 tisíc brýlí, 32 tisíc Rapid testů, 81 tisíc roušek a 4 tisíce ochranných obleků mezi přibližně 800 lékařů. Hasiči budou balíčky distribuovat o víkendu na jednotlivé obce s rozšířenou působností. Od pondělí dochází k uvolnění některých vládních opatření a také k některým změnám v naší integrované dopravě a v úředních hodinách krajského úřadu,“ komentoval hejtmana Šimek po jednání krizového štábu.

O krajských nemocnicích informoval radní pro zdravotnictví Milan Vojta. Všechny krajské nemocnice, které mají porodní oddělení, již povolily přítomnost 3. osoby u porodu. Nemocnice také začínají plánovat neakutní operace, které se ale ve větší míře rozběhnou až od přelomu dubna a května. Nemocnice si průběžně drží a budou držet kapacity na příjem COVID-19 pozitivních pacientů. Zásobování ochrannými prostředky je v nemocnicích zřizovaných krajem stabilně na dobré úrovni. Zdravotnická zařízení Jihomoravského kraje do této chvíle nezaznamenala pokusy o kybernetický útok, před kterým varoval NÚKIB.

Další jednání krizového štábu je stanoveno na pondělí 20. dubna v 10:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

21:03 Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě