Hejtman Šimek: Jihomoravský kraj a Brno se představují na veletrhu v Mnichově

04.10.2017 19:05

V německém Mnichově začal ve středu 4. října 2017 významný veletrh nemovitostí a investičních příležitostí Expo Real. Ve společném stánku zde vystavuje Jihomoravský kraj, město Brno, Moravskoslezský kraj a město Ostrava.

Hejtman Šimek: Jihomoravský kraj a Brno se představují na veletrhu v Mnichově
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Jihomoravský kraj se na tento veletrh vrací po několika letech. „Vzhledem k významným investičním příležitostem, které chce Jihomoravský kraj podpořit, jsme vyhodnotili účast na tomto veletrhu jako příhodnou pro navázání kontaktů a zviditelnění kraje jako vhodné lokality pro investory. Současně spolupráce s městy Ostrava a Brno a Moravskoslezským krajem je pro jižní Moravu velmi atraktivní,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Jihomoravský kraj na veletrhu představuje výběr několika investičních nabídek od zón pro průmyslovou výrobu a logistiku po plochy pro setkávání, odpočinek, rekreaci a sport nebo výstavbu rezidentního bydlení. Jde například o rozvojovou lokalitu Znojmo – Malá Louka, průmyslovou zónu Kollárova-Blatnická ve Veselí nad Moravou a průmyslovou zónu Blučina.

„Je také velmi důležité, aby jižní Morava byla vnímána jako bezpečný region disponující úzkou spoluprací univerzit a vědeckých center s firmami a historicky dlouhodobou podporou této spolupráce ze strany místní samosprávy,“ zdůraznil hejtman Šimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…