Hejtman Vondrák: Krajská infolinka, asistenční centrum pro Ukrajince

02.03.2022 9:02

Bezplatnou informační telefonickou linku spustí zítra, tedy 1. března moravskoslezský krajský úřad.

Hejtman Vondrák: Krajská infolinka, asistenční centrum pro Ukrajince
Foto: Archiv I.Vondrák
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Za spolupráce policie, hasičů a Českého červeného kříže bude v Ostravě otevřeno také krajské asistenční centrum na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny. Půjde o hlavní kontaktní místo pro uprchlíky v Moravskoslezském kraji.

„Obracejí se na nás lidé a nabízejí ubytování, stravu, také další humanitární pomoc pro uprchlíky z Ukrajiny. Děkuji a vážím si toho. Zřídili jsme proto bezplatnou telefonickou linku 800 720 210, kde jim zaměstnanci krajského úřadu poradí, na koho a kam se obrátit, aby nabízená pomoc byla účinná, a jaká pravidla je nutné dodržovat,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Upřesnil, že telefonická linka bude v provozu denně od 7 do 19 hodin. Na webových stránkách Moravskoslezského kraje vznikla také sekce věnovaná pomoci Ukrajině, kde zájemci najdou potřebné kontakty a informace.

Dodal, že zítra bude v Ostravě otevřeno také asistenční centrum pro uprchlíky z válkou zmítané země. „Sídlo bude mít v ulici Červeného kříže 4, téměř v centru Ostravy. Uprchlíci se tam budou moci zaregistrovat, což je jedna z povinností, kterou musí splnit všichni, kdo do Česka z Ukrajiny nyní přijdou, a zřídí si zdravotní pojištění. Získají tu také vše potřebné pro ubytování,“ řekl hejtman Ivo Vondrák s tím, že dnes krajská rada schválila 10 milionů korun na aktivity spojené s pomocí Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Včerejšek byl velmi speciální den

20:03 Zelení: Včerejšek byl velmi speciální den

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na rozhodnutí Ústavního soudu