Hřib v háji? Věří mu 17,5 procenta Pražanů

16.02.2022 9:52

Společnost SANEP uveřejnila průzkum důvěryhodnosti hejtmanů, kam tradičně zařadila i pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). A ten si hodnocení rozhodně nedá za rámeček. Opět skončil poslední.

Hřib v háji? Věří mu 17,5 procenta Pražanů
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Zdeněk Hřib

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Jihočeský hejtman a předseda Asociace krajů Martin Kuba (ODS) může být spokojen. Důvěru my vyjádřilo přes 48 procent respondentů. Oproti podzimu loňského roku si polepšil o 1,7 procenta. Druhý skončil se ziskem 45,2 procenta liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Na pomyslných stupních vítězů, o kterých si dnešní český hokejový národní tým může nechat jen zdát, neboť na rozdíl od slovenského týmu na zimní olympiádě v Číně nepostoupil ani do čtvrtfinále, skončil ještě hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) se ziskem 40,4 procenta důvěry.

Ve druhé trojce se tentokrát umístili lidovecký hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) a jediný hejtman ČSSD, hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Z celkem čtrnácti představitelů krajů skončil předposlední Radim Holiš z ANO, kterému vyjádřilo důvěru 23,7 procenta dotázaných a beznadějně poslední skončil pirátský primátor Prahy Zdeněk Hřib se 17,5 procenty hlasů. Neskončil poslední poprvé. Obdobnou situaci navíc zažívali i předchozí pražští primátoři, např. Adriana Krnáčová (za ANO).

Průzkum SANEP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…