Hlaváček (STAN): Nápad na areál pro vodní sporty v pražské Troji pochází z roku 2010

20.08.2023 18:05 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy schválila záměr vybudovat kanál pro kanoistiku a zároveň víceúčelový sportovní areál v Trojské kotlině. Nový areál bude sloužit veřejnosti i profesionálním sportovcům. Stane se totiž národním tréninkovým centrem pro vodní sporty. Charakterem bude odpovídat krajinářskému parku s dostatkem zeleně.

Hlaváček (STAN): Nápad na areál pro vodní sporty v pražské Troji pochází z roku 2010
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlaváček (STAN)

Areál vznikne na břehu Vltavy podél Vodácké ulice doplněním stávající slalomové dráhy a přebudováním okolí. Oproti stávajícímu kanálu nabídne celou řadu nových možností pro širokou sportovní veřejnost i divácké zázemí včetně nových tribun. Pro profesionální sportovce bude plánovaná stavba znamenat zkvalitnění podmínek pro trénink. Sloužit bude v neposlední řadě také pro trénink záchranných složek. Díky multifunkčnosti pak bude možné areál plnohodnotně využívat po celý rok.

Součástí projektu bude vysazení nových stromů i další zeleně a bude podpořen charakter lokality jako krajinářského parku zasazeného do říční nivy.

„Prvotní nápad na areál pro vodní sporty v oblasti mezi řekou a protipovodňovým valem v pražské Troji pochází z roku 2010. Jsem rád, že dlouholetý zájem Pražanů o toto místo a o jeho přirozené využívání ke sportu a rekreaci potvrdil během let tento záměr a vyústil k dalšímu kroku v rozvoji tohoto území. Na vypracování projektu jsem v roce 2010 spolupracoval jako architekt, moje radost je tedy dvojnásobná,“ říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast územního a strategického rozvoje.

„Reprezentativní místo k realizaci vodních sportů na vrcholné úrovni Praze zatím chybělo. Kanál bude určen pro tréninky sportovců ve vodním slalomu, raftingu nebo pro rodeo na divoké vodě. Chybět nebude také prostor pro volnočasové vyžití nás Pražanů. Jsem rád, že Rada hlavního města Prahy záměr vybudování parku schválila a dokázala tak, že programové prohlášení není jen cár papíru, ale opravdový plán,“ uvádí Antonín Klecanda, radní hl. m. Prahy pro oblast školství a sportu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.