Hloušek (ODS): Hradec podporuje nejen „své“ sportovní kluby, na dotacích rozdělí 45 milionů korun

24.02.2023 5:35

V Hradci Králové působí desítky sportovních klubů, z nichž celá řada patří mezi špičku v republice a pravidelně vychovává naděje pro reprezentaci.

Hloušek (ODS): Hradec podporuje nejen „své“ sportovní kluby, na dotacích rozdělí 45 milionů korun
Foto: ODS
Popisek: ODS

I přesto, že je radnice nezřizuje či nevlastní jejich sportoviště, dostávají z městského rozpočtu kluby příspěvky na svoji celoroční činnost, organizaci sportovních akcí, na opravy sportovišť či modernizaci vybavení. Více než 45 milionů korun město letos plánuje rozdělit mezi hradecké judisty, basketbalisty, volejbalisty, šachisty, pozemní hokejisty a další sportovce. O prvních dotacích v tomto týdnu rozhodla rada města. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí

Hradec Králové tradičně vypisuje čtyři dotační programy na podporu sportu ve městě. „Téměř dvěma miliony korun přispějeme na menší sportovní akce. Dalších více než dvacet milionů je v rozpočtu připravených na podporu celoročního sportování dětí a mládeže, téměř sedmnáct milionů půjde formou dotace sportovcům nebo klubům, které město reprezentují na té nejvyšší úrovni. Letos jsme také připraveni rozdělit pět milionů korun na opravu a údržbu sportovišť, která nejsou v majetku města,“ vysvětluje Miroslav Hloušek, náměstek primátorky Hradce Králové odpovědný za oblast sportu. Přímou dotaci ve výši 1,2 milionu pak město poskytuje Regionální fotbalové akademii Královéhradeckého kraje.

První žádosti o dotace v úterý projednala a schválila rada města. „Rozdělili jsme 1,1 milionu korun na pořádání turnajů v tenisu, volejbalu, minigolfu, na organizaci běžeckých, gymnastických či vodáckých závodů a dalších soutěžních sportovních akcí ve městě. Z dotačního programu na vrcholový a výkonnostní sport, kdy v prvním podzimním kole již bylo podpořeno více než 40 vrcholových soutěží a třicítka reprezentantů, jsme v druhém doplňkovém kole schválili příspěvky na závodní a tréninkovou činnost reprezentantů v kvadriatlonu, footbagu a ve sportovní střelbě, nadějných sportovních gymnastek či dlouhodobě úspěšného oddílu SKK Karate Spartak Hradec Králové,“ doplňuje náměstek Miroslav Hloušek. Dotaci hradeckým karatistům, stejně tak i další individuální dotace tenisovým a basketbalovým akademiím dětí a mládeže pro Tenis-Centrum DTJ Hradec Králové a TJ Sokol Hradec Králové, bude vzhledem k její výši ještě schvalovat poslední únorový den hradecké zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.