Hnutí STAN hospodařilo loni se ztrátou, pokryje ji z vysokého přebytku minulých let

31.03.2023 11:33 | Tisková zpráva

Hnutí Starostové a nezávislí hospodařili za loňský rok se ztrátou 31,837 milionů korun. Tuto částku pokryje z hospodaření minulých let, kde činí přebytek téměř 75 milionů korun.

Hnutí STAN hospodařilo loni se ztrátou, pokryje ji z vysokého přebytku minulých let
Foto: STAN
Popisek: STAN

Důvodem ztráty, jak vyplývá i z výroční zprávy hnutí (ZDE), byla investice do kampaně před komunálními volbami.

Do výsledného účtu se promítlo i osm měsíců, kdy hnutí nepřijímalo finanční dary od právnických osob, celkové zpřísnění podmínek přijímání korporátních darů a odevzdání části darů, které byly externí firmou vyhodnoceny jako potenciálně rizikové ve spojení s některými z aktérů kauzy Dozimetr, na dobročinné účely.

„Důvodů pro záporné hospodaření za loňský rok je několik. Vynaložili jsme nemalou částku do předvolební kampaně před pro nás zásadními komunálními volbami, u kterých však z mandátů strana nezískává státní příspěvek. Zároveň jako jediný politický subjekt v Česku máme zpřísněné podmínky pro přijímání darů od právnických osob, více než půl roku jsme ani žádné nepřijímali. Nicméně celkový výsledek hospodaření po započtení výsledku hospodaření z minulých let činí 42,73 milionů korun,“ dodal 1. místopředseda hnutí STAN Lukáš Vlček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu