Holík (ČSSD): Radnice pokračuje v odchytu holubů na území Kroměříže

10.03.2023 10:46

Vedení města rozhodlo o regulaci počtu holubů v Kroměříži. Rada schválila smlouvu s Radkem Stískalem z Kyselovic, jejímž předmětem je odchyt zdivočelých holubů, sběr mláďat a vajíček.

Holík (ČSSD): Radnice pokračuje v odchytu holubů na území Kroměříže
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

„Je to společensky žádoucí, lidi problémy spojené s holuby trápí. Zejména se to týká ničení budov a památek holubím trusem,“ poznamenal místostarosta Karel Holík. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26303 lidí

Smlouva zahrnuje odchyt zdivočelých holubů v termínu od března do konce dubna a sběr jejich vajíček i vylíhnutých mláďat od začátku května do konce srpna. „Veškeré práce uvedené ve smlouvě budou provedeny v souladu se zákonem o ochraně zvířat proti týrání, veterinárním zákonem a zákonem o ochraně přírody a krajiny,“ uvedl vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.

Za tímto účelem dodavatel nainstaloval nejméně čtyři speciální odchytová zařízení, a to na Velkém náměstí, Masarykově náměstí, Milíčově náměstí a na Erbenově nábřeží. „Odchytová místa jsou stabilní a odvíjejí se od toho, jak se holubi ve městě pohybují. Jejich hejno je v posledních letech přibližně stejně velké. Bez této regulace by hrozilo přemnožení holubů,“ doplnil Hanzal.

Radek Stískal zajistí rovněž všechna potřebná povolení včetně dohod s vlastníky objektů, kde jsou odchytová zařízení nainstalována, odvoz, utracení a likvidaci zvířat i vajíček podle platných předpisů a následnou desinfekci odchytových míst i zařízení. Město za likvidaci holubů v tomto roce zaplatí zhruba 170 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.