Hřib (Piráti): 73 % místních občanů Prahy 1 tranzitní doprava vadí

20.03.2023 15:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě na Praze 1.

Hřib (Piráti): 73 % místních občanů Prahy 1 tranzitní doprava vadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Hřib

Takhle se proměnilo nábřeží kolem Seiny v Paříží. Líbilo by se vám, kdyby i historické části v centru Prahy získaly lidštější rozměr?

Debata se o tom vede už dlouho. Smetanovo nábřeží se proměnilo v široký pěší a cyklo bulvár už například v září 2012 a Pražané si to pochvalovali. Bylo to ale jen na jeden den. V roce 2013 to už ale bylo pět sobot za sebou. Pak dlouho nic. Diskuse o nábřeží se opět rozproudila až v minulém volebním období, kdy jsme tomuhle místu poskytli náležitou péči a zrevitalizovali ho.

Teď v souvislosti s dopravními uzavírkami kvůli opravě tramvajové trati se zase hodně mluví o možnosti zklidnění Malé Strany. Ukázalo se totiž, že žádné výrazné dopravní komplikace nenastaly.

Do toho byly navíc před pár dny zveřejněny výsledky průzkumu od PAQ Research. Ten ukázal, že 73 % místních občanů Prahy 1 tranzitní doprava vadí. Stejně tak naprosté většině z nich vadí množství parkujících nerezidentů. Myslím, že už je načase s tím něco dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…