Hřib (Piráti): Místo zchátralého prostoru vznikne nová bytová výstavba

07.03.2023 14:28 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ústřední telekomunikační budově.

Hřib (Piráti): Místo zchátralého prostoru vznikne nová bytová výstavba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Zdeněk Hřib

Bude vám chybět žižkovský Mordor, jinak také Štrougalova věž, Útébéčko nebo oficiálně Ústřední telekomunikační budova? Zajímá mě váš názor!

Osobně jsem rád, že tento osmáctipodlažní komplex s 85 metrovou telekomunikační věží nebude dál blokovat rozvoj celé lokality. Nemá totiž smysl udržovat tuto zastaralou brutalistní budovu dál při životě. Tato nejobjemnější československá stavba nedává stavebně smysl. Je prošpikovaná karcinogenním azbestem a byla technicky zastaralá a nevyhovující už v době svého otevření v roce 1980.

Místo zchátralého prostoru tak vznikne nová bytová výstavba i s občanskou vybaveností. Nová čtvrť až pro 15 000 Pražanů se rozroste také kolem přilehlého Nákladového nádraží Žižkov, které bude obsluhovat nová tramvajová trať. Sousedící Olšanská ulice zároveň projde celkovou revitalizací a proměnou na moderní zklidněný bulvár.

Máme se na co těšit!

P.S.: Pokud vás zajímají brutalistní stavby, můžete si prohlédnout jejich miniatury v rámci výstavy Krištofa Kintery pod širým nebem na Klárově. Výstava klade otázku, do jaké míry jsou tyto stavby milované nebo nenáviděné. A jestli má cenu je zachovat pro další generace, nebo jsou jen nevítaným pomníkem své doby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…