Hroch (Jihočeši 2012): Kraj podpoří Jihočeské divadlo dvěma miliony korun

11.04.2020 19:49

Dva miliony korun. Tato částka poputuje od Jihočeského kraje na provoz Jihočeského divadla v Českých Budějovicích na případnou zbylou sezonu jeho provozu v roce 2020 v rámci koronavirové pandemie.

Hroch (Jihočeši 2012): Kraj podpoří Jihočeské divadlo dvěma miliony korun
Foto: archiv politika
Popisek: předseda hnutí Jihočeši 2012 Pavel Hroch

Rozhodnutí Rady JčK potvrdil ve čtvrtek 9. dubna náměstek hejtmanky pro kulturu Pavel Hroch s tím, že původně měla tato suma být určena pro tradiční podporu od kraje otáčivému hledišti v Českém Krumlově.

Jeho provoz však Rada města Českých Budějovic, coby zřizovatele Jihočeského divadla, pro letošní rok odvolala. Částku musí schválit krajské zastupitelstvo při svém nejbližším zasedání. To se bude konat dle vývoje koronavirové nákazy.

„Uvědomujeme si, jakým přínosem je Jihočeské divadlo i jeho českokrumlovská točna pro cestovní ruch i kulturu Jihočeského kraje. Vzhledem k tomu, že byla divadelní sezona v Českém Krumlově, bohužel, ukončena, jsme se rozhodli, že podpoříme Jihočeské divadlo touto částkou alespoň pro divadlo kamenné v Českých Budějovicích,“ řekl Hroch.

Kraj tak podle Hrocha vyšel vstříc žádosti ředitele Jihočeského divadla Lukáše Průdka. „Pevně věřím, že se nám všem podaří s koronavirou nákazou vypořádat a jihočeská divadelní kultura bude moci nabídnout zase všem to, proč ji vyhledávají a v čem je její síla. V Českém Krumlově i Českých Budějovicích,“ uzavřel náměstek hejtmanky pro kulturu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…