Huneš (KDU-ČSL): Dobrá zpráva. Chtějí, aby visel

10.03.2023 9:15 | Komentář

Při pohledu na pražský Hrad vnímám posledních deset let jako promarněný čas. Období, kdy intelekt a schopnosti nadaného muže nebyly investovány ve prospěch dobra, příštích generací, službě národu.

Huneš (KDU-ČSL): Dobrá zpráva. Chtějí, aby visel
Foto: hunes.cz
Popisek: Robert Huneš

Ale spíše k osobním zájmům, nízkým cílům a kořistnické poživačnosti moci. Považuji jej za smutné období dehonestace prezidentského úřadu, kdy především mladá generace neměla dobrý vzor v autoritě veřejné moci. A to u vědomí světlých výjimek, kterou je kupř. pozitivní vztah M. Zemana ke státu Izrael. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26303 lidí

Nikoli ironicky, ale se vší upřímností přeji občanu Zemanovi to, co mu dosud scházelo. Klidné stáří, obklopení laskavými a nezištnými lidmi. Přeji mu zažít radost z pokory a z konání alespoň malých dober, na která nikdy není pozdě. A také mu přeji dobrou míru naděje. Především do chvil, jež čekají každého z nás na konci pozemského času. Totiž do bilancování prožitého života - čím dobrým jsme naplnili jeho příležitosti.

Nový pan prezident nyní hodně přátel ztratí, ale ještě větší množství získá. Přeji mu, aby uměl rozlišovat. Aby se nebál mít hlavu v nebi a nohama zůstal na zemi. Aby po všech politických složitostech a tlačenicích nezapomněl, že komu nezměkne srdce, tomu nakonec změkne rozum.

P. S. V čase, kdy prezidentem ČR byl M. Zeman nemálo institucí i osob odstraňovalo jeho fotografii ze stěn. Dnes přišla manželka (učitelka) z práce a jen tak mimochodem utrousila, že studenti si ve škole sami řekli o to, aby fotografie nového prezidenta u nich ve třídě mohla viset...

Článek vyšel na osobním blogu Roberta Huneše. Dostupný ZDE

PhDr. Mgr. Robert Huneš

  • KDU-ČSL
  • Ředitel hospice v Prachaticích
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).