Ivo Valenta: Pohádky o homosexuálních tučňácích? Nedělejme probůh dětem zmatek v hlavách!

05.06.2023 17:21 | Komentář

Děti milují pohádky a jistě je více než žádoucí, aby jim je například rodiče doma četli. Opravdu ale nemohu souhlasit s tím, aby byly pořádány akce, kdy dětem čte pohádku nalíčený muž, převlečený za ženu, a to navíc o dvou homosexuálních tučňácích, kteří společně vyseděli vejce. Fakt, že je tato akce dotována z veřejných prostředků – tedy peněz nás všech, asi netřeba akcentovat.

Ivo Valenta: Pohádky o homosexuálních tučňácích? Nedělejme probůh dětem zmatek v hlavách!
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Řeč je o čtení pohádek, které v úterý přečte drag queen umělec v Brně.

Jsem vyznavačem tradičního modelu rodiny, kterou tvoří máma, táta a děti. Přesto však respektuji, že jsou jedinci, kteří mají odlišné vnímání světa či způsob života. Ostatně naše firmy zaměstnávají tisíce osob a nikdy by mne ani nenapadlo pracovníky vybírat či dokonce posuzovat dle jejich sexuální orientace. Je to věc, patřící do jejich soukromí. A právě o tom to vše je. 

Rozhodně se mi tedy nelíbí, že se dětem doslova vnucují nejrůznější novodobé „trendy“, s nimiž se nemohu ztotožnit. A zmíněná četba pohádky k tomu jednoznačně patří. 

Co si děti z takové akce vezmou? Jedině to, že je zcela normální, aby se chlapci malovali a převlékali za děvčata. A také to, že je běžné, že ke zrození mláděte v přírodě postačí dva jedinci stejného pohlaví. Není to tak!

Nemyslím si, že je vhodné dětem dělat zmatek v hlavách. A stejného názoru jsou i někteří psychiatři a sexuologové. Souhlasím s nimi. Proč dětem v útlém věku dávat informace o sexualitě, navíc takovéto? Proč jim dělat zmatek v ženských a mužských rolích? Děti jsou bezbranné a přejímají to, co jim dospělí „naservírují“. 

Čtení tzv. drag queens je prý světový umělecký žánr. Ať klidně je, ale rozhodně ne jako osvětový program pro děti. Je v pořádku dětem číst příběh o homosexuálních tučňácích? A jsem snad sám, komu nepřipadá vhodné, aby byl muž v očích dětí karikaturou ženy, a tím v podstatě měnil hodnotu obou těchto pohlaví? (Slovo „těchto“ uvádím záměrně, jelikož aktuálně již oficiálně rozlišujeme mnoho desítek variant pohlaví). 

Plně chápu, že jsou rodiče mnoha dětí „na prášky“. Znovu zdůrazňuji – ať si každý V SOUKROMÍ žije tak, jak chce, je to jeho věc. Nedělejme ale VEŘEJNĚ z menšinových odlišností trendy, ke kterým povedeme i naše děti. 

 

 
Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!