KDU-ČSL podporuje humanitární pomoc ČR při řešení uprchlické krize v Jordánsku

14.11.2014 19:07

Vládě České republiky byl na jednání 27. října 2014 předložen materiál Pokračování programu humanitárních evakuací zdravotně postižených obyvatel (MEDEVAC) a realizace národního přesídlovacího programu pro syrské uprchlíky v Jordánském hášimovském království. Krátce před jednáním ale ministr vnitra jako předkladatel návrhu část materiálu stáhl. Vláda tak nemohla rozhodnout o zapojení se do přesídlovacího programu. KDU-ČSL očekává opětovné zařazení přesídlovacího programu na jednání vlády v co nejbližší době.

KDU-ČSL podporuje humanitární pomoc ČR při řešení uprchlické krize v Jordánsku
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Cílem programu je vyslání tří českých specializovaných lékařských týmů do Jordánska, aby poskytovaly adekvátní lékařskou péči a pomohly s přesídlením 15 syrských uprchlíků s vážnými zdravotními problémy z Jordánska, a to na základě žádosti Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR).

Do přesídlovacího programu se doposud zapojilo 20 států, z nichž Německo se zavázalo k přijetí 10 000 uprchlíků, Švédsko 1 200, Norsko 1 000, Rakousko, Finsko a Francie po 500.  Počet uprchlíků, kteří hledají útočiště mimo Sýrii, již překročil hranici 2 800 000 a vzhledem k velmi vážné humanitární krizi v Sýrii a Iráku počet uprchlíku v regionu dál narůstá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…