KSČM: Vláda nechce zdanit bohaté, proto navrhuje destrukci penzijního systému

12.05.2023 4:31 | Tisková zpráva

Vláda Petra Fialy okázale představila svůj návrh změn důchodového systému, o kterých tvrdí, že jde o reformu, se kterou přichází za pět minut dvanáct ve snaze zachránit ekonomiku země.

KSČM: Vláda nechce zdanit bohaté, proto navrhuje destrukci penzijního systému
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Komunisté důrazně odmítají vládní návrh destrukce stávajícího systému, jehož důsledkem bude další ožebračení poctivě pracujících.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28098 lidí

Návrh vládní důchodové reformy je přesně takový, jaký mohli občané ČR od vlády ODS, lidovců, TOP 09, STAN a Pirátů očekávat. Chudým bere a bohaté zvýhodňuje. Fialova vláda tak představila další pokus o rádoby reformu, který se negativně dotkne především sociálně nejzranitelnějších skupin, jež se na rozdíl od superbohatých nemohou bránit.

Vládní návrh problém důchodového systému neřeší, ale přesouvá svou zodpovědnost na pracující, kteří se již dnes často potácí na hraně existenčních problémů.

Řešení situace je přitom prosté: vyšší zdanění boháčů, bank a korporací a trvalé financování penzijního systému i z části daňového výnosu, jak je běžné v řadě jiných evropských zemí!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.