Kavij (KSČM): Zatímco na Hradě a ve Strakovce...

20.10.2023 4:21 | Komentář

Nadcházející říjnová a listopadová výročí, která v projevech našich rádoby státníků budou překypovat slovy svoboda a demokracie zcela jistě povedou k zamyšlení mnohých občanů .

Kavij (KSČM): Zatímco na Hradě a ve Strakovce...
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

K úvahám nejen o tom, v jakém stavu se skutečně země nachází, proč tomu tak je, ale především jak ze současné šlamastiky ven.

Nový „majitel“ Hradu Pepa, slibovaný řád a klid zřejmě již nenastolí. Kancelář prezidenta republiky se svíjí v osobních křečích jeho zaměstnanců a zatím má daleko k poměrům z doby tolik kritizovaného svého předchůdce Miloše Zemama. I  za tohoto stavu, v době, kdy  stát okrádá své občany každým dnem, dochází u mnohých zaměstnanců KPR  ke skokovému  navýšení platů téměř o 25 %, na symbolických 100 tisíc Kč. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

O „nápadech“  agenta Pávka, které dle mnohých právníků hraničí s vlastizradou, je zbytečné se zmiňovat. Doufejme jen, že to, co nestihl  Havel počínaje rozbitím republiky, nedokončí právě Pepa.

Ani ve Strakovce stav růžovější není, ba naopak. Fialův kabinet v pohodě přečkal třetí pokus o jeho svrhnutí. Může tak s úsměvem na tvářích ministrů vlády započat v realizaci nedávno ohlášeného druhého restartu České republiky, avizovaný lhářem Fialou. K další devastaci ČR, jejímu astronomickému zadlužování pro další generace občanů.

Jak bude nový vládní restart asi vypadat  je zřejmé z  „úspěchů“ dvouletého prvního restartu od vzniku „vládnoucího“ asociálního kabinetu. Znehodnocení úspor občanů o cca 20 %. Ožebračení seniorů v důsledku přijetí protiprávní úpravy valorizace penzí. Nedostatek základních  léčiv, na  který si prý máme zvykat. Hroutící se nejen sociální a zdravotnický systém.  

Hitem k dosažení avízovaného druhého restartu ČR má být zřejmě nedávno přijatý vládní konsolidační balíček opatření 2023. Ten ve skutečnosti  bude jen pokračováním ve vysávání téměř prázdných peněženek rodin o dalších desetitisíce Kč ročně, kterými Fiala se svými kumpány bude navyšovat vojenský rozpočet k nákupům předražené armádní techniky a zbraní určené pro potřeby USA a NATO v jejich válce s RF a následně s ČLR a pokračovat v dosavadní bezmezné podpoře přibývajících občanů z Ukrajiny na našem území na úkor svých občanů.

I za této situace  jednotliví ministři  pamatují ve svých výdajích na sebe a svá ministerstva. Příkladů rozmarů přibývá každým dnem, viz nedávný Jurečkův nákup atypického nábytku do své kanceláře  za statisíce Kč.

Občané  mají na probuzení necelé dva roky. V případě poslaneckých voleb se rozhodnout, zda chtějí vládu, která napodobí v současné době vznikající vládu Roberta Fica na Slovensku, vládu pronárodní, vlasteneckou, protifašistickou, bez vlivu a zasahování do vývoje státu cizích neziskovek, nebo další vládní zatahování  občanů  ČR do válečných  imperialistických choutek USA. Pokud již nebude pozdě.

V případě  příštích prezidentských voleb přejme prezidentu Pávkovi, aby jej nepostihnul syndrom občanů našich východních sousedů, kteří na veřejných mítincích a shromážděních  se nebáli skandovat o končící dámě z Pezinoku, že je americká agentka apod., což urychlilo její veřejné prohlášení, že již nebude v prezidentských volbách svoji pozici  obhajovat. Můžeme jen spekulovat, zda případné podobné prohlášení současného prezidenta bude z jeho hlavy, nebo „doporučením“ z americké ambasády.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…