Kavij (KSČM): Zatímco v USA začíná svítat, v ČR setrvale zataženo

07.03.2024 8:05 | Komentář

Jednomyslné „čerstvé“ rozhodnutí devítičlenného sboru Nejvyššího soudu USA, které vrátilo Donalda Trumpa (v pozici největšího favorita) zpět do prezidentských voleb.

Kavij (KSČM): Zatímco v USA začíná svítat, v ČR setrvale zataženo
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Úterní oznámení amerického ministra zahraničí, ve kterém Antony Blinken sdělil, že náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová plánuje v nadcházejících týdnech odstoupit. Dvě zásadní události jsou předzvěstí, že vojenský konflikt na Ukrajině, zinscenovaný a řízený USA, brzy dostane právě pro Ukrajinu nepříjemný rozměr.

Victoria Nulandová vzhledem k jejímu značnému podílu na rozpoutání války a zničení Ukrajiny je často nazývána jako „architektka“, nebo „hybná síla“ konfliktu na Ukrajině. Namátkou si připomeňme některé skutečnosti a výroky z historie vytváření nové Ukrajiny dle amerického zadání v režii právě Nulandové:

-          únik telefonického hovoru v roce 2014 mezi Nulandovou a tehdejším americkým velvyslancem na Ukrajině Geoffreyem Pyattem probírající, kdo z ukrajinské opozice nastoupí do prezidentského křesla

-          odmítnutí spolupracovat s ruským velvyslancem ohledně amerických biolaboratoří na Ukrajině

-          výrok Nulandové během projevu s think-tankem Carnegie Endowment, „Ukrajina nebude bezpečná, pokud Krym nebude minimálně demilitarizován“

-          bagatelizování role USA při sabotáži plynovodu Nord Stream 2 prohlášením, že se potrubí „nepohne kupředu“, pokud Rusko spustí operaci na Ukrajině

Zatímco americké ministerstvo zahraničí je za služby Nulandové vděčné, mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová v reakci na uvedenou zprávu uvedla, že rezignace Nulandové souvisí se selháním USA v jejich protiruské politice. Bez zajímavosti není ani komentář Elona Muska, podle kterého nikdo „netlačí“ ukrajinský konflikt více než Nulandová. Možný příští prezident USA Donald Trump v souvislosti s oznámením Nulandové podotknul, že Nulandová a další američtí představitelé jsou „posedlí“ myšlenkou o vstupu Ukrajiny do NATO.

Za zmínku stojí také skutečnost, že v loňském únoru slíbila Nulandová izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahuovi Nobelovu cenu míru, pokud se mu podaří přesvědčit ruského prezidenta Vladimíra Putina ke stáhnutí ruských jednotek z Ukrajiny. V současné době, kdy je Netanjahu zapojen do genocidní války v Gaze, to na „Nobelovku“ moc nevypadá.

Nová slovenská vláda si realitu „Ukrajiny“ uvědomila již v době volební kampaně a v tomto kurzu přes neustálou dehonestaci mainstremových medií a mnohých vrcholných politiků členských státu NATO a EU pokračuje dále a dává tak příklad hodný následování dalším státům. Včetně ČR, kde skvadra vojenských jestřábů Pavel, Černochová, Řehka, Adamová, Vystrčil, podporovaná dalšími fanatiky z umělecké ligy v čele s Vetchým, zatím neochvějně  prosazuje americké zájmy „do posledního ukrajince“, stejně jako zájmy zbrojařských koncernů profitující z válečných konfliktů astronomické zisky. Vše na úkor běžných občanů, kdy se „cpoucí“ finance na nákup stíhaček a další předražené vojenské techniky a zbraní nedostávají resortům zdravotnictví, školství, sociálních věcí, kdy jsou „škubáni“ senioři a „nízkopříjmoví“ občané.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…