Krajča (KSČM): Vrah zůstane vrahem

29.09.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k filmu o bratřích Mašínech

Krajča (KSČM): Vrah zůstane vrahem
Foto: kscm.cz
Popisek: Milan Krajča, člen Ústředního výboru KSČM

Za měsíc přijde do kin film „Bratři“ režiséra Tomáše Mašína, na jehož vzniku se podílel Státní fond kinematografie částkou 15 milionů korun a který byl Českou filmovou a televizní akademií vyslán do boje o Oscara. Jak název i jméno režiséra napovídá, jedná se o zfilmovaný příběh bratrů Mašínů – vrahů, kteří v zájmu vlastního prospěchu neváhali zabíjet a okrádat nevinné spoluobčany, aby pak zbaběle prchli za hranice vlasti.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

Pokřivený polistopadový režim vytvořil z bestiálních vrahů své hrdiny a jejich zločin zahalil do antikomunistického pláště pseudoodvahy. Je ostudou dnešní české kinematografie, že investuje státní peníze do projektů, o jejichž objektivitě lze i bez zhlédnutí výsledku důvodně pochybovat.

Ostatně sám režisér, vzdálený příbuzný vrahů Mašínů, se nechal slyšet, že “je to téma blízké mému vnitřnímu nastavení. Když se někdo postaví jasné přesile, tak mu fandím.” Stejně nehorázný je i fakt, že Českou republiku bude ve filmovém světě reprezentovat příběh zbabělosti, násilí, krutosti a nenávisti, vydávaný za heroický epos.

Abyste se na tuto filmovou novinku lépe navnadili a zkrátili si čekání na její premiéru, připomeňme 72. výročí zavraždění příslušníka SNB, štábního strážmistra Jaroslava Honzátka. Otec dvou malých dětí byl během své služby vylákán ze služebny pod záminkou autonehody, následně svázán, omámen chloroformem, zavlečen zpět na služebnu a nakonec zcela nepochopitelně podříznut „hrdinným bojovníkem proti komunismu“ Ctiradem Mašínem, který se za tímto účelem dokonce vrátil z automobilu. Mladý život bezbranného a nevinného člověka vykrvácel na podlahu čelákovické služebny.

Vrah zůstane vrahem. Nezapomeneme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.