Lachnit (ANO): Letní nadílka koncertů, výstav i vycházek v Komunitních centrech Prádelna, Louka a Konírna

08.06.2022 8:36 | Tisková zpráva

Červen pravidelně přináší vrcholící přípravy na letní program, ale kromě toho je v komunitních centrech připraven pestrý program pro všechny generace – koncerty, výstavy, tvůrčí dílny nebo vycházky po zajímavých místech Prahy.

Lachnit (ANO): Letní nadílka koncertů, výstav i vycházek v Komunitních centrech Prádelna, Louka a Konírna
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

V Komunitním centru Prádelna se v červnu konají hned dvě koncertní akce. První v úterý 14. června od 17 hodin a nese název Léto s písničkou. Jedná se o komponovaný pořad, kam si každý může přijít poslechnout a zazpívat letní písničky společně se Stanislavou Nodlovou, a zároveň se potěšit básněmi v podání Radany Šatánkové. Kromě těchto hlavních dvou aktérek vystoupí také děti z kytarové školičky. Akci pořádají Krasomil, z. s., a TJ Slovan Zdravotník, z. s., koná se s podporou MČ Praha 5 a vstup je zdarma.

O týden později, v úterý 21. června, si mohou zájemci přijít poslechnout Staropražské písničky, pořad sestavený ze známých songů, opěvujících nebo jinak zmiňujících Prahu a život v ní zejména z přelomu devatenáctého a dvacátého století, až do vzniku první republiky. Nechybí ani několik lidových písní, které si s sebou z venkova přinesli lidé, kteří se do hlavního města přestěhovali za prací. Účinkují dobře známí a oblíbení Dana Klásková a Pavel Velický, začíná se v 17 hodin a vstup je zdarma.

Kromě těchto akcí, výstav a zakončení letního semestru pravidelných vzdělávacích kurzů pro seniory se budou moci zájemci přihlašovat na letní aktivity, neboť centrum nemá klasické prázdniny, nýbrž jako každoročně připravuje speciální program Léto s KC Prádelna. Také letos v něm nebudou chybět oblíbené celodenní poznávací výlety pro seniory mimo Prahu, cvičení, herna stolního tenisu, letní Staropramen iKavárna pro seniory, open-air koncerty nebo příměstské tábory pro děti. Podrobnosti zájemci naleznou na webových stránkách ZDE.

Anketa

Má vláda pohrozit energetickým firmám mimořádným zdaněním, pokud nesníží ceny?

98%
1%
hlasovalo: 17745 lidí

Komunitní centrum Louka nabízí již od jara seniory oblíbené vycházky Prahou – Vycházky se vzpomínkou, na nichž účastníci objevují místa známá i neznámá. Pokračovat tak budou i v létě, kdy se senioři mohou těšit na spousty krásných míst v samém centru Prahy (Hradčany, Strahov, Petřín, Smíchov, Václavské náměstí), ale společně s průvodkyní zavítají i na okraj hlavního města, kde se již nacházejí krásná údolí, zahrady a sady.

Kromě vycházek „na Louce“ o letních měsících pokračují také tvůrčí kurzy, kde mimo tradičního tvoření, jako je malování kamínků, šití a tak dále, účastníky čeká například výroba koňské sochy do prostor galerie Konírna.

V červnu budou v Komunitním centru Konírna ještě probíhat pravidelné kurzy cvičení, jógy a tanců stejně jako tréninky paměti, čtenářský klub, deskové hry či kurzy mobilů. Novinku letního programu představují plenéry, kdy se bude kreslit a malovat přímo v krásné přírodě Prokopského údolí a v blízkosti Raudnitzova domu. Z chystaných tvůrčích dílen určitě stojí kromě jiného za zmínku vlastní výroba krejčovské panny.

Galerie Konírna bude hostit i přes léto zajímavé výstavy. Děti ze spolku Hruška budou tvořit na letním výtvarném táboře a koncem července a koncem srpna se uskuteční v Komunitním centru Konírna vernisáž těchto mladých umělců.

„S přicházejícím létem se v našich komunitních centrech vždy pojí zakončování pravidelných kurzů pro seniory a předávání certifikátů absolventům kurzů. Zároveň se finišuje s letním programem, který senioři nedočkavě vyhlížejí. Určitě bych vyzdvihl hudebně poetické pásmo Léto s písničkou i koncert osvědčené hudební dvojice Dana Klásková a Pavel Velický. Obě akce předznamenají letní sérii open-air vystoupení před centrem Prádelna, jež loni slavila velký úspěch,“ dodal radní Petr Lachnit (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…