Lachnit (ANO): Výstavy v Komunitním centru Prádelna připomenou Mozarta i Očenáška

03.06.2022 8:36 | Tisková zpráva

V Galerii Prádelna se v červnu představí dokonce dvě výstavy. Obě přibližují významné historické osobnosti i události, nějak spojené s Prahou 5.

Lachnit (ANO): Výstavy v Komunitním centru Prádelna připomenou Mozarta i Očenáška
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Červnový výstavní program otevře expozice „Salcburk – UNESCO a Mozart“, kterou připravil spolek Malostranské hřbitovy. Jedná se o součást doprovodného programu k velké výstavě Rakousko v rámci projektu Kulturní dědictví UNESCO 2022. Ta je do 16. června 2022 k zhlédnutí v zahradě Portheimky a před kostelem sv. Václava.

Expozici v Galerii Prádelna zahájí členové spolku přednáškou o Salcburku, Mozartovi i o rodině Josefíny Duškové, po které bude následovat komentovaná prohlídka výstavy. Součástí vernisáže, jež se uskuteční v pátek 3. června od 17 hodin, bude i malé pohoštění.

Na konci června se do Prádelny přesune putovní výstava „Ludvík Očenášek“, která tvoří jeden z výstupů projektu, do nějž se zapojili žáci základních škol a senioři z komunitních center. Konkrétně senioři z Komunitního centra Prádelna společně s žáky ZŠ Grafická zkoumali osobnost Ludvíka Očenáška z hlediska genealogie, tvořiví senioři z Komunitního centra Louka ji pro změnu uchopili z pohledu umělce – malovali portréty, a dokonce vytvářeli bustu tohoto významného vědce a vynálezce.

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Výstavu pořádají u příležitosti 150 let od narození Ludvíka Očenáška městská část Praha 5 a Velvyslanectví Litevské republiky v ČR. V Galerii Prádelna si ji můžete prohlédnout od 28. června 2022 až do konce léta.

„Prázdninový program v Prádelně nabízí návštěvníkům pestré možnosti vyžití i během letních měsíců, kdy většina obyvatel města upřednostňuje pobyt mimo metropoli. Obě červnové výstavy navíc přinášejí i spoustu poučení a zajímavých informací, souvisejících s pátou městskou částí,“ zve radní Petr Lachnit (ANO).

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…