Lachnit (ANO): Premiérův poradce za všechny peníze

27.09.2023 10:21 | Komentář

Dobrý den, jmenuji se Štěpán Křeček. Jsem hlavním ekonomem společnosti B., a také poradcem premiéra Petra Fialy. Ano, byl jsem to právě já, kdo lidem letos v dubnu kvůli tuzemské drahotě doporučoval jezdit nakupovat levnější zboží do Polska. A jsem to také já, kdo aktuálně vypracoval analýzu, že Česká republika tímto tratí miliardy korun.

Lachnit (ANO): Premiérův poradce za všechny peníze
Foto: Vít Hassan
Popisek: JUDr. Petr Lachnit

Jestli jste si mysleli, že je to vtip, není. A vlastně se není čemu divit. Takto „český“ kabinet skutečně funguje. Premiérův poradce žene lidi nakupovat za hranice, a pak přijde s objevným zjištěním, že do tuzemského rozpočtu netečou peníze. Cirkus bude? Ne, cirkus už je.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

V posledních dnech se v médiích stále častěji objevují články a doporučení, že se cesta do obchodů za hranicemi skutečně vyplatí. Třeba konzumenti tabáku ušetří na krabičce běžně čtyřicet korun. Mám kamaráda z jedné vesnické hospody, který všem tamním kuřákům pravidelně vozí desítky kartonů. Proč ne. Člověk je Homo economicus, a měsíčně ušetřená tisícovka se v kapse hodí. Zvlášť v dnešní době, kdy nás vláda svým amatérismem všechny ožebračuje.

A přitom nejde jen o cigarety. Na litru pohonných hmot se dá dnes v Polsku ušetřit i šest korun. A to nemluvím o cenách potravin či drogerie, nejen v Polsku.

Připadá mi, že jsme se stali obětí jakéhosi experimentu, co všechno si našinec nechá líbit. Ještěže máme odborníky typu pana Křečka, kteří dokáží dobře poradit. Ptám se, proč kromě kvalitních rad a následných analýz nepřicházejí s řešením. Možná na to nemají. Nebo nás jen testují, co vydržíme. Vybírat si z těchto variant nechci. Někdo z vás snad ano?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…