Lachnit: Výtvarné workshopy pro seniory připomenou hluboké poselství Velikonoc

15.04.2022 9:15 | Tisková zpráva

„Duben se v komunitních centrech Prádelna a Louka ponese v duchu příprav na velikonoční svátky. Senioři se chystají na oblíbené tvůrčí dílny a workshopy, kde si pod vedením lektorů vytvoří originální velikonoční květinové dekorace a stylové doplňky s jarní tematikou,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Lachnit: Výtvarné workshopy pro seniory připomenou hluboké poselství Velikonoc
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Velikonoce v dnešní době vnímáme v podstatě dvojím způsobem, ale pokaždé jde o „zmrtvýchvstání“, jednak jako oslavu vzkříšení Ježíše Krista a jednak jako vzkříšení přírody k novému životu. Jejich počátky však s největší pravděpodobností sahají do pohanských dob, kdy lidé oslavovali příchod jara a plodnosti, symbolizované tradičními vajíčky, což při tehdejším způsobu obživy znamenalo klíčovou životní otázku.

Ať už se jedná o jakékoli pojetí Velikonoc, vždy jsou spojené s vítáním jara. Toto roční období se lidé snažili odpradávna přenést různými způsoby i do svých domovů, například v podobě obilí, zasazeného v miskách a talířích. S Velikonocemi je zkrátka spojeno velké množství rozličných tradic a zvyků, zároveň bývají tyto svátky plné nejrůznějších řemeslných dovedností.

Výtvarné workshopy se uskutečnily ve čtvrtek 7. dubna v Komunitním centru Prádelna a ve středy 6. a 13. dubna v Komunitním centru Louka, zájemci se museli předem přihlásit.

“Po dvouleté pauze, způsobené pandemií, nastává opět příležitost k osobnímu setkání a společnému tvoření při příležitosti chystání se na jedny z nejdůležitějších svátků našeho kulturního okruhu, Velikonoc. Bohužel aktuální dění nepřináší optimismus a pozitivní atmosféru, na druhou stranu možná právě proto mají tato setkání nad společným dílem pro naše seniory ještě větší význam. Poselstvím Velikonoc je především naděje, obnova života a radosti z bytí, příchod jara a tento aspekt je pro nás všechny v této době zvlášť důležitý. Buďme silní a věřme v život, to je podstatným významem velikonočních svátků,” uvažuje JUDr. Peter Lachnit, radní MČ Praha 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách