Laudát (KAN): Ali Baba na čínský způsob

05.01.2021 10:01

Komentář na facebookovém profilu k státní moci v Číně a respektování lidských práv

Laudát (KAN): Ali Baba na čínský způsob
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

V Zemanem opěvované Číně si nikdo nemůže být jistý životem, ani majetkem. Oko tamní rudé soldatesky v čele se Si Ťin-pchingem nad vámi bdí 24 hodin denně. A když se nehodíte, zmizíte. V předminulém roce o svého "poradce" JieŤien-minga přišel dokonce i náš Miloš, který se po hradbě mlčení spokojil s tvrzením čínských soudruhů, že Jie ještě žije.

Co čeká někdejšího čínského realitního magnáta Žen Č-čchianga, který prohlásil, že Si Ťin -pching je "šašek" (týkalo se "zvládání" koronaviru) nevím. Podle mezinárodních médií se zatím stačil u soudu doznat k několika těžkým zločinům.

Anketa

Vadí vám tempo očkování v ČR?

hlasovalo: 13424 lidí

Jenže teď čínská rudá pěst hrábla úplně nejvýše. Od října se na veřejnosti neobjevil Jack Ma, dolarový multimiliardář, který založil a vlastní internetový obchod Alibaba Investoři i akciové trhy už nervózní. Ma zmizel ze své reality show, zmizel úplně. A to se ještě před jedním z dílů přiznal na twitteru, jak se nemůže dočkat. Jenže Jackovi Ma došla trpělivost se soudruhy, se kterými si dlouho údajně výborně rozuměl, a začal je kritizovat. A od té doby je údajně natolik pracovně vytížen, že nemá na veřejné akce čas (spíš to vypadá, že víc než pracovně vytížen je vytěžován prokurátorem).

Nevím, jestli jeho Alibaba má něco společného s pohádkou, ve které dobráka Ali Babu trápí nesnesitelné soužití s chamtivým bratrem. Jeho život se ale náhle obrátí k lepšímu, když objeví jeskyni plnou pokladů. Netuší však, že jeskyně patří 40 nemilosrdným loupežníkům. Tolik tedy pohádkový příběh.

A ten čínský nepohádkový? Jack Ma si vysní Alibabu a v pohodě se snaží žít s chamtivým rudým bratrem. Jeho Alibaba se díky jeho nápadu a práci stane bájnou jeskyní plnou pokladů. Těch pokladů je dokonce tolik, že žádní piráti toho za celé věky tolik nenaloupili, kolik Jack Ma vydělal. Jenže po čase se rudému chamtivému bratrovi zachtělo pohádkové jeskyně Jacka Ma. Bránil se, nechtěl dát, kritizoval. Ale u soudu mu dokázali, že spáchal 40 hrdelních zločinů, 40x zradil svoji rudou vlast, 40x použil spojení čínský komunista v souvislosti s lupiči.

"Psům psí smrt," křičel Urválek v padesátých letech minulého století. Copak asi křičí čínský rudý prokurátor?

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.