Leoš Prokeš: Jednoznačně bych děti poslal do škol jako ty poslední

07.04.2020 5:29

Plaga uvedl, že děti musí dodržovat mezi žáky odstupy. Řekl také, že se školy otevřou najednou, ne po stupních, jak navrhoval Babiš.

Leoš Prokeš: Jednoznačně bych děti poslal do škol jako ty poslední
Foto: Archiv Leoše Prokeše
Popisek: Leoš Prokeš

Osobně si nedokážu představit, jak tuhle situaci dokáže někdo uhlídat. Děti budou sedět 2 metry od sebe poslušně v lavicích, v rouškách, v neklimatizovaných prostorech a pravidelně si umývat ruce? Předpokládám, že většina rodičů svoje děti posílá MHD, kde jistě do kontaktu s nakaženým člověkem přijít nemohou.

Jednoznačně bych děti poslal do škol jako ty poslední, teprve až budeme mít 100% jistotu, že jsme boj s COVID vyhráli.  Chápu ekonomického pavouka, Když půjdou děti do školy,  rodiče musí zpátky do práce a ekonomika půjde opět nahoru. Ale pro mě jako rodiče je to nepochopitelné.  Zdraví dětí je na prvním místě. Proto i přes nápad pana Plagy svoje děti do školy nepošlu, dokud nebudu mít jistotu.

Dnes  6.4.2020  jsem například volal na linku 1212 s dotazem, zda je možné se nechat preventivně testovat na COVID19. Odpověď byla taková, že ano. Problém ale nastal, když se mě pracovník zeptal, odkud jsem. Řekl jsem mu, že z Brna. Odpověděl mi, že nejbližší odběrné místo je v Praze. 

Denně čtete v médiích, jak umírají lidé po celém světě bez příznaků. Rychlý nástup nemoci a přenašečů ani nepoznáte. K dnešnímu dni 6. 4. 2020  je uděláno 85 000 testů,  avšak to není počet testovaných lidí, ale počet použitých testů. Někteří byli testování vícekrát pro potvrzení či vyvrácení výsledku. Doufám, že vláda či Plaga nebudou experimentovat se zdravím našich dětí. Jinak jsem připraven toto nařízení porušit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…