Levice: Policie v Karviné. Jako v nějaké totalitě

30.06.2023 6:11 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k akci městské policie v Karviné.

Levice: Policie v Karviné. Jako v nějaké totalitě
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Představte si, že si v klidu spíte, když v tom vám najednou začne na dveře bušit policie a chce vědět, jestli doma máte uklizeno a jestli jsou vaše děti ve škole. Asi první, co vás napadne je, že se něco takového může stát leda tak v nějakém totalitním státě. Ale kdepak. Děje se to teď a tady u nás.

Městská policie Karviná v úterý 20. června provedla plošnou „kontrolu“ bytů na ulici Tatranské (Karviná 6) na základě blíže neupřesněné a nedoložené „stížnosti“. Soukromí a důstojnost obyvatel narušovali policisté nejen svoji přítomností, ale také pořizováním obrazového záznamu, který následně vystavili na sociálních sítích. Denunciační znění příspěvku (nyní již smazaného) vyvolávalo dojem, jako by jej psali Okamura, Čunek, ale nemusel by se za něj stydět ani Vandas.

A co je nejpikantnější na celé události je, že starostou Karviné, který páchá tuto rasistickou politiku, je sociální demokrat Jan Wolf. Není to poprvé, co se nějaký sociální demokrat zachoval ukázkově asociálně. Připomeňme výroky Jiří Oliva - radní města Brna o tom, že osm uhořelých lidí bez domova hlavně nemělo vnikat na soukromý pozemek. Toto vše nám ukazuje, že změna názvu a loga zdaleka nestačí. Je třeba zásadně změnit způsob myšlení – přejeme sociálním demokratům v tomto směru mnoho úspěchů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…