Mádlová (ANO): Další Stanjurovo fiasko

27.04.2023 9:15 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánovaným a reálným výnosům daně z mimořádných zisků

Mádlová (ANO): Další Stanjurovo fiasko
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

Předsedkyně našeho poslaneckého klubu a stínová ministryně financí Alena Schillerová při projednávání daně z mimořádných zisků v listopadu loňského roku řekla: „Schválili jste paskvil. Mám velkou pochybnost o výnosech, nemám z toho radost.“ A měla pravdu! Dnes víme, že varování opozičních politiků i části analytiků byla oprávněná.

Daň zdaleka nepřinesla takové zisky, jaké se očekávaly. Ukázalo se totiž, že management bank a dalších společností umí v naší legislativě a předně v ekonomii chodit mnohem lépe, než ministr Stanjura. Přizpůsobili se, a proto dnes daň z mimořádných zisků přinese namísto očekávaných 100 miliard pouze 40 miliard. Chyba za 60 miliard!

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28101 lidí

Taková chyba by ministra financí měla stát jeho místo, ale Petr Fiala je slabým předsedou vlády a k selhání svého vlastního ministra mlčí. Samozřejmě, že taková chyba se promítne na výsledném deficitu státního rozpočtu. Jaké má vláda řešení? No přece ušetřit na občanech České republiky!

Vláda si chce další příjmy zajistit prostřednictvím vyšší sazby DPH na teplo, stočné nebo léky, které ani není schopna zajistit v potřebném množství. Zvýší zdanění ubytovacích služeb a restaurací, kterým nedávno s velkou pompou zrušila EET s tím, že ušetří. Takové návrhy skutečně od vlády zaznívají a nyní již víme, že se tak děje i proto, že daň z mimořádných zisků zůstala daleko za očekáváními.

Namísto toho, aby začali s úsporami sami na sobě a všech svých poradcích, náměstcích, zmocněncích nebo ministrech bez portfeje, tak raději sáhnou do kapes občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…