Mádlová (ANO): Porušil Marian Jurečka zákon?

23.03.2023 16:57 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ukončení pracovního poměru bývalého ředitele Úřadu práce ČR Viktora Najmona

Mádlová (ANO): Porušil Marian Jurečka zákon?
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

Naše stínová vláda dnes vyzvala o odvolání ministra Jurečky, pokud se potvrdí důvodná podezření z toho, že nabízel bývalému řediteli Úřadu práce ČR Viktoru Najmonovi „držhubné“ ve formě mimořádné odměny, pokud odejde z Úřadu práce ČR „v klidu“.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Pokud je nahrávka, která svědectví o této nabídce přináší, pravdivá, tak ministr mohl porušit služební zákon, a navíc se snažil rozdávat v podstatě úplatky z peněz daňových poplatníků manažerům, s jejíchž prací podle svých vlastních slov nebyl spokojen.

Pan premiér se ministra zastává a nedokáže veřejnosti sdělit, jaký bude jeho další postup. Ministr Jurečka mlčí. Já věřím, že konají minimálně orgány činné v trestním řízení a celou věc prověřují.

Odchod Viktora Najmona z vedení úřadu provází nejasnosti a podezřelé okolnosti i ve spojení s bývalou ředitelkou Úřadu práce ČR a současnou náměstkyní ministra Jurečky Kateřinou Sadílkovou. O počínání ministra Jurečky samozřejmě musí jednat Poslanecká sněmovna! Jsme v tomto směru připraveni svolat i mimořádnou schůzi.

To, že Marian Jurečka nemá pro svou funkci manažerské a odborné předpoklady, už vím, ale pokud by se snad podezření prokázala, tak je to pro mně zpráva o tom, že pan ministr nemá pro svůj úřad ani morální kredit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…