Majerová (Trikolora): Lidem se rozsvítí, až zhasnou?

06.12.2022 10:57 | Ze sítí

Rekapitulace současného dění u nás, zveřejněná na facebookovém profilu

Majerová (Trikolora): Lidem se rozsvítí, až zhasnou?
Foto: Archiv Zuzana Majerová
Popisek: Předsedkyně Trikolory a bývalá poslankyně Zuzana Majerová

  1. V České republice se rapidně navýšil počet „vládních státních úředníků” a zároveň si naši politici nadělili na poměry v EU neúměrně vysoké platy!
  2. V poklesu reálných mezd pracujících se Česká republika (-6,8 %) řadí mezi nejhorší země světa! Reálná výplata letos klesla o víc než 6,8 %, zatímco například Slovensko (-3 %) se drží těsně pod průměrem poklesu mezd v Západní Evropě (-2,4 %).
  3. Reálné mzdy letos klesly i v Německu a ve Francii (shodně o -1,7 %). Ukazuje se tak opět zcela jasně, že politika EU je zaměřena na vysávání východu ve prospěch západu EU.
  4. Mediánová mzda je výplata, kterou bere aspoň 50 % všech zaměstnanců. V Česku byla mediánová mzda v roce 2020 přesně 30 000 CZK, a letos je 32 000 CZK. Za dva roky se tak mediánová mzda zvýšila o pouhých 6,6 %, což je nižší než inflace. Inflace v roce 2021 činila 3,8 % a letos činí nejméně 15 %. Průměrný Čech si tak na výplatě pohoršil za dva roky o -12,2 %!

A co dělá Fialova vláda?

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

  • Českým politikům Fiala schválil zvýšení mezd o 10 %!
  • Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) má připravený vládní návrh zákona, aby se politikům automaticky valorizovaly platy podle vývoje mezd a inflace!
  • Současně ministr financí Zbyněk Stanjura připravuje zákon, aby se důchodcům přestaly automaticky valorizovat důchody podle vývoje mezd a inflace!
  • Vládní koalice Pekarové-Adamové předvádí opravdu „záslužnou” sociální politiku – důchodcům brát a politikům nadělovat!
  • Politici se chtějí díky hnutí STAN domoci privilegia, které mají v celé Evropě JEN úředníci EU – a to, aby se jim platy automaticky valorizovaly o míru inflace!

Jak vláda Česka hospodaří, je vidět na platech soudců v Česku. Nejnižší plat soudce v Česku bude podle vládního nařízení od 1.1.2023 činit nejméně 100 tisíc korun. Tedy 2,5 násobek platu průměrného firemního zaměstnance a 3,3 násobek mediánové mzdy průměrného Čecha!

  • V zemích EU jsou ovšem nejnižší platy soudců značně nižší – v Holandsku je nejnižší plat soudce jen 1,34 platu průměrného Holanďana. Ve Švédsku pouze 1,86 platu Švéda. V Itálii 1,80 platu Itala. V Maďarsku 1,69 platu Maďara. V Rakousku 1,69 platu Rakušana. A na Slovensku neuvěřitelných 2,70.
  • V Česku je 28,17 soudců na 100 tisíc obyvatel. Ve Švédsku jen 11,46 soudců na 100 tisíc obyvatel. V Holandsku 14,49 soudců, v Itálii 11,83! !?

Řekněme už vládě NE!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …